İkinci Bursa Hemofili Derneği Yaz Kampı İznik’te düzenlendi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Pediatrik Hematoloji ve Erişkin Hematoloji Bölümü ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalları ortaklığında gerçekleştirilen 2. Bursa Hemofili Derneği Yaz Kampı sona erdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bursa Hemofili Derneği Yaz Kampı İznik’te düzenlendi. Toplam 30 hasta ve hasta yakınının katıldığı kamp, Uludağ Üniversitesi Pediatrik Hematoloji ve Erişkin Hematoloji Bölümü ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı ev sahipliğinde yapıldı. Kampa, Prof. Dr. Tiraje Celkan, Doç. Dr. Emine Zengin, Yard. Doç. Dr. Canan Özdemir ve Uzm. Dr. Salih Güler misafir öğretim üyesi olarak katıldı. Kamp boyunca hasta ve hasta yakınlarına hemofili tedavisinde güncel yaklaşımlar, tedavideki yenilikler ayrıntılı olarak anlatıldı. Etkinlikte ayrıca evde tedavi için gerekli olan damar yolu açma ve faktör uygulama eğitimleri verildi.

Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimlerin verildiği kampta, hastaların diş muayeneleri Diş Doktoru Kadriye Ermiş tarafından yapıldı. Hastaların annelerine Psikolog Doktor Arzu Çırpan Kantarcıoğlu tarafından psikolojik destek verildi. Ayrıca kampta bulunan ve kronik hastalığı olan çocuklara da psikososyal yaklaşımlar anlatıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Tem-2018]

Haber Görüntüleme : 3.209 - 0