Roman sunumlarıyla Mehmetçiğe vefa

 

Uludağ Üniversitesi Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Berrin Sarıtunç, İlahiyat, Ziraat ve Fen- Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin yıl içinde yaptığı roman sunumlarını, İlahiyat Fakültesi’nde ve Mediko Sosyal Merkezi önünde sergiledi.

“Mehmetçiğe vefa” adıyla düzenlenen sergiyi Bursa’daki bazı kurumların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle gezdi.  Öğretim Görevlisi Berrin Sarıtunç, serginin içeriği ve adıyla ilgili bilgi verirken, “Türk Dili dersinde yazılı ve sözlü anlatım türleri konusunu işlerken romanlar okuyoruz. Ancak romanları sadece okumakla öğrencilerimizin kişisel gelişimine çok fazla bir şey katamadığımız için öğrencilerin bu romanları sunum halinde arkadaşlarına anlatmalarını, kitap kritiği yapmalarını istedim. Öğrencilerimiz her yıl kitap kritiği yaparak değişik materyaller getiriyorlar. Bu yıl çok güzel malzemeler getirdiler. Biz bu çalışmaları her yıl sergi haline getiriyorduk. Biz bu çalışmaları gerçekleştirirken Afrin operasyonu başladı. Herkes Mehmetçiğe destek vermek için şallar ördü, erzak gönderdi, ziyaretlerde bulundu. Biz de derste konuşurken Mehmetçiklerimize ne yapabiliriz diye istişare ettik. Mehmetçiklerimize olan vefa borcumuzu ödemek adına bu seneki sergimizin temasını ‘Mehmetçiğe Vefa’ olarak belirledik” dedi.

Öğrencilerin çalışmalarını yaparken tamamen özgür olduğunu söyleyen Sarıtunç, “Kitap seçimi konusunda onları yönlendirmedim. Yerli, yabancı, klasik, modern, doğu, batı istedikleri bir kitabı seçtiler. Kitapları özetlemenin ötesinde kitaplara kritik yaparak eleştirdiler. Bu kitaplarla ilgili ne anladılarsa bunu materyallere döktüler. Kimisi kara kalem çalışması yaptı, kimisi resmini yaptı, kimisi fotoğrafını çekti” diye konuştu.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.959 - 0