Ünlü yazarlar ve akademisyenler oyun yazarlığını tartıştı

 

 

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ilki 2014’te düzenlenen II. Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı yoğun bir katılımla Mudanya’da yapıldı.

Çalıştaya 114 kitabı, sayısız akademik makalesiyle tiyatro alanında Türkiye’nin duayeni Prof. Dr. Özdemir Nutku damgasını vurdu.

Üç oturum olarak yapılan çalıştayın ilk oturumunda Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Hülya Nutku, Doç. Dr. Mustafa Sekmen oyun yazarlığı konusundaki birikimlerini paylaştılar.

Öğleden sonraki ikinci oturumda; Oyun Yazarı Tuncer Cücenoğlu, Oyun Yazarı Nazif, Dr. Öğretim Üyesi Mine Artu Mutlugün, Dr. Öğretim Üyesi Bünyamin Aydemir Oyun yazarlığının dünü bugünü, sorunları konusunu tartıştılar. Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Ali Sait Liman’ın moderatörlüğündeki son Oturumda Dr. Banu Çakmak “Dramatik Yazarlık Bölümlerinin ders programı”, Dr. Birgül Yeşiloğlu Güler “Suskunluk Sarmalı”, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Mutlugün “Sahne Fotoğrafçılığı” ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim İ. Öztahtalı da “Tiyatronun Amacı ve Okuma Becerisi” üzerine konuştu.

II. Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. İbrahim İ. Öztahtalı, oyun yazarının duyularını en iyi şekilde kullanmasını öğrenerek gözlem gücünü arttırması gerektiğini anlattı. Ayrıca iyi bir oyun yazarının önce kendisini sonra toplumunu tanıyarak yazması gerektiğini ekledi.

Çalıştaya yoğun ilgi gösteren Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Bölümü öğrencileri, konuşmacı akademisyen ve yazarların paylaşımlarından oldukça çok istifade ettiklerini ifade ettiler.

Çalıştayın sonunda yapılan değerlendirmede tiyatro camiasının birbirini yakından tanıması ve tiyatronun yaygınlaştırılıp ortak projeler üretilmesi konusunda görüş birliğine ulaşıldı.     

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.097 - 0