Spor öğrencileri, tasarladıkları materyalleri sergiledi

 

Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, “Materyal Tasarım” dersinde yaptıkları spor materyallerinden oluşan bir sergi açtı.

Öğr. Üyesi Dr. Zaim Alparslan Acar ile Öğretim Görevlisi Mine Topsaç’ın ilk kez organize ettiği sergide, öğrenciler gündelik hayatta kolay bulunan malzemeleri kullanarak işlevi yüksek tasarımlar yaptı.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Koparan Şahin, sergilenen materyalleri tek tek incelediğini ve patent alınabilecek türden yaratıcılık içeren tasarımlar gördüğünü belirtti.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nimet Haşıl Korkmaz, öğrencilerin bu fikirlerle ileriki yaşantılarında da tasarımlarını sürdürmelerini ve ülkemizi spor materyalleri ile ilgili dışa bağımlılıktan kurtarmalarını istedi.

Öğretim Görevlisi Mine Topsaç da, 14 haftalık bir çalışma döneminin sonuna geldiklerini ve bu sürenin özeti sayılabilecek çalışmaları ilk kez sergilediklerini, yaratıcı tasarımların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Öğr. Üyesi Dr. Zaim Alparslan Acar da, öğrencilere, “Biz cihana bedeliz, istersek yaparız” sözünün ne denli doğru olduğunu gösterdikleri için teşekkür etti ve “Hayallerinizden asla vazgeçmeyin, onları sürekli geliştirin” dedi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-May-2018]

Haber Görüntüleme : 4.022 - 0