Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden otonom araç başarısı

 

Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (IEEE) öğrencileri, kurdukları ULUNOM ve ULUCAR takımları ile mini otonom araç yarışmasında 3.’lük kazandı.

Bosch Türkiye’nin ana sponsor olduğu ve OpenZeka tarafından Ankara’da düzenlenen MARC Mini Otonom Araç Yarışması tamamlandı. Uludağ Üniversitesi öğrencileri toplam 170 kişiden ve 23 kişiden oluşan yarışmacılar arasında kurdukları iki takım ile ilk üç takım arasında yer almayı başardı.

Lise ve üniversite öğrencileri ile otonom araç meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya 4 lise, 13 üniversite ile 6 otonom araç meraklısı takım olmak üzere toplam 170 kişiden oluşan 23 takım katıldı. Organizasyonun ilk ayağında 5. ve 6. olan ULUNOM VE ULUCAR takımları, final yarışmasında ise ilk üç takım arasındaki yerini aldı.

GENÇLER YERLİ OTOMOBİLE KATKIDA BULUNMAK İSTİYOR

IEEE Uludağ Öğrenci Topluluğu Başkanı Mustafa Keleş, yarışma süresince edindikleri bilgi ve deneyimleri daha da ileriye taşıyarak, yerli otomobil projesinde de yer almak ve katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Gelecek yılda gerçek boyutta otonom araç yaparak ulusal ve uluslararası yarışmalarda daha iyi dereceler almayı hedeflediklerini kaydeden Mustafa Keleş; “Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için sponsor desteğine ihtiyacımız var. Üniversitemiz ve yöneticilerimiz bizlere imkanlar dahilinde her türlü desteği veriyorlar. Ancak yaptığımız çalışmalar ve kullandığımız parçalar için mutlaka bir sponsora ihtiyaç duyuyoruz. Yarışma süresince birçok fedakârlık gösterdik. Uludağ Üniversitesi BAP, Uludağ Üniversitesi SKS ve Ana Sponsor AIT (Advanced Information Technologies) destekleri ile borçlarımızı tamamlayarak projede daha hızlı ilerleme kat ettik. Bu sayede de başarı elde ettik” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.100 - 0