Rektör Ulcay, akademik odalarla Uludağ Üniversitesi’nin geleceği için buluştu

Uludağ Üniversitesi, ‘3. Nesil Üniversite’ hedefine ulaşmak için kent dinamikleri ile ortak akıl toplantılarını sürdürüyor.

İstişare toplantılarıyla fikir alışverişinde bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay bu kez de Bursa’daki akademik meslek odalarının başkanları ve temsilcileri ile bir araya geldi.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B salonunda akademik oda temsilcilerini ağırlayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Prof. Dr. Mehmet Yüce ile Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam da eşlik etti.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Kent dinamiklerinin düşünceleri çok değerli”

Toplantıya katılan 20 akademik oda temsilcisinin görüşlerini alan ve önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı çalışma ve projeleri anlatan Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Yeni yönetim olarak hazırladığımız önemli projelerimiz var. Bu projelerde ve yeni çalışmalarda sizlerin katkılarına da açığız. Bursa’daki şehir dinamiklerinin önerileri bizler için çok değerli” dedi.

Yılda yaklaşık 10 bin mezun verdiklerini belirten Rektör Ulcay, “Akademik performans olarak 28. sıradayız Üniversite olarak hedefimiz ilk 10 içinde olmak. Üniversitelerimizin kariyer planlaması yapılmış nitelikli eleman yetiştirmesi çok önemli. Bunun için de Uludağ Üniversitesi olarak lisans eğitiminde 30 bin öğrencinin altına düşmeyi hedefliyoruz. Meslek yüksekokullarımızı yeniden kurgulayarak, buradaki öğrenci sayımızı arttırmayı istiyoruz. Dünya laboratuvar gerektirmeyen bölümlerde online eğitime gidiyor. Bizde bu trendi yakından takip ediyoruz ve bu kapsamda açık öğretim fakültesi kurmayı da planlıyoruz” dedi.

Oda başkanlarından Rektör Ulcay’a teşekkür

Tüm oda başkanlarının değerlendirmelerini ve önerilerini tek tek not alan Rektör Prof. Dr. Ulcay’e teşekkür eden akademik oda temsilcileri, Uludağ Üniversitesi tarafından ilk kez böyle bir toplantı organize edilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, hem üniversite yönetimine teşekkür ettiler hem de bu buluşmanın güçlü işbirlikleriyle sürmesini arzu ettiklerini ifade ettiler.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Tem-2015]

Haber Görüntüleme : 2.009 - 0