Veteriner öğrencileri beyaz önlükleri giydi

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımlarını attılar.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Güler-Osman Köseoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile Veteriner Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ilk defa beyaz önlüklerini giydi. Törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, diğer fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

ULCAY, “MESLEĞİNİZİN EN İYİSİ OLMAYA ÇALIŞIN”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay törende yaptığı konuşmada öğrencilere Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ve veteriner fakültelerinden birisine geldiklerini söyledi. Burada sadece mesleki eğitimlerin verilmediğini belirten Rektör Yusuf Ulcay, “Burada 5 yıl boyunca hem teorik hem de pratik eğitimler göreceksiniz. Düşünceleriniz değişecek, olgunlaşacaksınız. Derslerinize sınıfı geçmek için mesleğinizi öğrenmek için çalıştığınız müddetçe bu okuldan 5 yıl içerisinde mezun olabileceğinizi bilin. Keyifli bir öğrencilik dönemi geçireceksiniz. Bu dönemde iki farklı branşta da eğitim alabilirsiniz. Yurtdışı bağlantıları olan bir fakültede eğitim göreceksiniz. Bugün ailenizin küçük çocuğusunuz. Ancak ileride toplumun yetişkin bireyleri olacaksınız. Ülkemizin kalkınması için sizler önemli birer öge olacaksınız. Mutlaka ama mutlaka bu konularda aklınızı kullanın. Düşünün ve doğru karar verin. Ülkenin birliği ve bütünlüğünü düşünenler dışındaki gruplara kendinizi kaptırmayın. Üniversite yönetimi olarak bizim, fakültemize ve sizlere önümüzdeki yıllarda daha iyi yaşam ve eğitim koşulları oluşturmak için çalışacağımıza güvenin” dedi.

ULUDAĞLI OLMANIN AYRICALIĞINI HİSSEDECEKSİNİZ

Törenin açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay ise öğrencilere seslenerek; “Sizlerin seçkin birer veteriner hekim olmanız için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar fakültemizden mezun olan 3 bine yakın ayrıcalıklı veteriner hekim arasında yerinizi almanız için uğraşacağız. Burada dersler kuramsal uygulama derslerine devamlılık esasına dayanır. Günümüzde bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Ancak bu bilgiler içerisinde neyin önemli olduğunu, derslerinize devam ederek öğrenebileceksiniz. Hekimlik sanatı, ustasıyla birlikte hasta başında öğrenilir. Beyaz önlüğünüz çalışmaktan kirlenebilir. Ancak bunun bir çaresi var. Önemli olan; yüreğinizi ve zihninizi kirletmemeniz ve aklınızı başkasına teslim etmemenizdir. Tek yol göstericiniz akıl ve bilim olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmaları ve önlük giydirme töreninin ardından Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Yalçın ve Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam’ın konuşmacı olduğu Doğanın Mucizesi Hayvan isimli panel gerçekleştirildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Eki-2017]

Haber Görüntüleme : 4.130 - 0