ABD kongresinde en “gözde” bildiri Uludağ Üniversitesi’nden

 

Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri  Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Doç. Dr. Berna Akova Budak, Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) destekleriyle katıldıkları göz hastalıkları alanında yeni araştırmaların ilk kez sunulduğu dünyanın en büyük göz hastalıkları kongrelerinden olan “Görmeyi ve Göz Hastalıklarını Araştırma Derneği - The Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO)-2017” kongresinde sundukları bildiriyle “Hot Topic” unvanına layık görüldü.

Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen kongreye bu yıl, Uludağ Üniversitesi’ni temsilen Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç Dr. Berna Akova Budak üç çalışmayla katıldı.

Dünyanın değişik ülkelerinden 6 binin üstünde çalışmanın sunulduğu kongrede, Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Doç. Dr. Berna Akova Budak,  Prof. Dr. Ahmet Ali Yücel’in, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Merih Kıvanç ile ortaklaşa olarak yaptıkları “Polikliniklerde tanı amaçlı kullanılan göz damlalarının kontaminasyonu: Farkında mıyız?” başlıklı çalışmaları “Hot Topic” unvanına değer görüldü. Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç da, çalışmalarını katılımcılara sunanlar arasında en başarılı iletişimci anlamına gelen “Communicator ” unvanını almaya hak kazandı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-May-2017]

Haber Görüntüleme : 5.420 - 0