Tıp öğrencilerinden Karakoca Köyü’ne sağlık hizmeti

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu, hafta sonunda, Karacabey'e Bağlı Karakoca köyüne giderek köylüleri ücretsiz muayene etti ve ilaç verdi.

Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu tarafından 18 yıldır köylere çadır kurarak sağlık hizmeti verildiği için “çadır projesi” adı verilen etkinlikte öğrenciler hastaneye çevirdikleri köy okulunda 140 hastayı muayene edip ücretsiz olarak ilaç dağıttı.

Köydeki çocuklara diş fırçalamanın önemini anlatarak diş macunu ve diş fırçası da hediye eden Tıp Fakültesi öğrencileri, göreve başlamadan önce kırsal alanda karşılaşabilecekleri durumları da görmüş oldular.

Öğrencilerin gönüllü olarak gerçekleştirdikleri çadır projesine bu yıl, Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra Ercan Tanrıvermiş ve Murat Noyan Rızvanoğlu da destek verdi.

TV HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Tarihi : [24-May-2017]