Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden “Bir kalem de sen ver” projesi

 

Uludağ Üniversitesi Kızılay Topluluğu, Diyarbakır-Lice Demir Çelik İlkokulu’na giderek öğrencilere okuma ve temizlik alışkanlığının kazandırılması amacıyla  “Bir kalem de sen ver” projesini gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi öğrencilerinin de destek verdiği etkinlikte,  Diyarbakır-Lice Demir Çelik İlkokulu’nun 288 öğrencisine ayakkabı, mont, giysi, spor malzemeleri, ilkyardım dolabı için sağlık malzemeleri ve çok sayıda kitap ve kırtasiyeden oluşan hediyeler verildi. 

Etkinlik, aynı bahçesi paylaşan Lice Anadolu Lisesi’nde devam etti. Lise son sınıf öğrencilerine Türk Kızılayı’nın çalışmaları anlatılırken, Uludağ Üniversitesi’nin fakülteleri ve bölümleri o bölümlerde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından tanıtıldı.

Etkinlik, okulun bahçesinde sabah sporu ile başladı. Kızılay gönüllüleri, öğrencilere kendi sınıflarında hikâye kitabı okuyup oyunlar oynadılar. Her çocuğa hediye edilen ilkyardım kitabını okuyup hijyen konusunda bilgiler aktaran gönüllüler okulun bahçesinde değişik oyunlar oynadılar.

Proje kapsamında, okulun boş odalarından birini kütüphane olarak düzenlendi ve içine 2000 kitap yerleştirdi. Lice Milli Eğitim Müdürü Şehmuz Polat’ın da katılımıyla kütüphane, kullanıma açıldı. Şehmuz Polat, “Uludağ Üniversitesi Kızılay Topluluğu Kütüphanesi” adı verilen kütüphanenin açılışında başta Uludağ Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’e, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere’ye teşekkür ederek Kızılay Topluluğu Başkanı Ahmet Fırat Kuvane’ye plaket verdi.

Çocukların unutamayacakları bir gün geçirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Erdal Yıldız da, Uludağ Üniversitesi Kızılay Topluluğuna ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2017]

Haber Görüntüleme : 4.302 - 0