Biyoloji öğrencileri Uludağ Üniversitesi’nde buluştu

 

Uludağ Üniversitesi Biyoloji Topluluğu’nun düzenlediği 6. Ulusal Biyoloji Toplulukları Kongresi Uludağ Üniversitesi’nde başladı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde üç gün sürecek olan etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Uludağ Üniversitesi’nin 3. Nesil üniversite vizyonuyla hareket ettiğini belirterek bunu da “bilimden üretime, üretimden ekonomiye” sloganıyla özetledi.  Yapılan çalışmaların raflarda kalmaması için çalıştıklarını ve bu çalışmaları sektörle paylaşıp ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Hockenberger, Biyoloji Topluluğu öğrencilerini yakından ilgilendiren bir gelişmeyi de paylaştı. Hockenberger, çok yakında genetik araştırmalar merkezini açacaklarını ve bu alanda lisansüstü eğitimi başlatacaklarını söyledi.

Biyoloji Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Sibel Taş da, altıncısı düzenlenen bu etkinliğe 12 üniversiteden öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katıldığını ve üç gün boyunca, güncel konularda bilgi alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

BİLDİRİLER

Kongrede, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr.Gülçin Gacar “Kanserde Güncel Yaklaşımlar ve Kök Hücre İlişkisi”, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Işıl Kurnaz “Beyin Tümörleri ve Nörodejenerasyon”¸ Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Dilek Demirkol “Biyolojik Moleküllerin Elektrokimyasal ve Optik Sistemlere Entegrasyonu”, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülendam Tümen “Fitoterapinin Görünmeyen Yüzü”, Ordu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Sevgili “Böceklerde Melaninizasyon ve Bağışıklık”, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Şükrü Tüzmen “RNAi-Bazlı Genetik Hastalıkları Tedavi Edici Stratejiler”, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nuri Öztürk “Biyolojik Saat”, İzmir Kuş Cennetini Koruma Birliğinden Dr. Ömer Döndüren “Doğayı Anlamaya Giriş: Kuş Gözlemciliği”, Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gürkan Semiz “Ekoturizm ve Sürdürülebilirlik” konulu bildiriler yer alıyor.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Nis-2017]

Haber Görüntüleme : 4.039 - 0