Savunma sanayiine Ar-Ge personeli için dersler başladı

 

-HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS ile yaklaşık bir yıl önce imzalanan SAYP protokolü kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencilerine verilecek dersler başladı.

-Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim programıyla Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören son sınıf öğrencileri ile tez aşamasına gelmemiş yükseklisans öğrencilerine eğitim verecek. Toplam 200 saat sürecek derslerin sonunda öğrencilerin savunma sanayisinde çalışacak Ar-Ge uzmanları olması hedefleniyor.

Uludağ Üniversitesi 3. nesil üniversite vizyonuyla üniversite-sektör işbirliğini arttırmak ve üniversitede üretilen bilginin sektöre projelerle aktarılmasını sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Savunma Sanayii ile yapılacak proje çalışmalarını arttırmak amacıyla 2016 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı, savunma sanayii ile çalışan 8 firma (HAVELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS) ve Uludağ Üniversitesi arasında SAYP (Savunma Sanayiine Araştırmacı Yetiştirme Programı) protokolü imzalamıştı. Bu protokol kapsamında Savunma Sanayii ile yapılacak doktora ve yüksek lisans proje çalışmalarına SSM tarafından maddi destek sağlanıyor.

Uludağ Üniversitesi’nde bugün başlayan Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim programıyla üniversitede eğitim gören son sınıf öğrencileri ile tez aşamasına gelmemiş yükseklisans öğrencilerine protokol imzalayan firma temsilcileri eğitim verecek.

ÖĞRENCİLERE SAVUNMA SANAYİİNDE ÇALIŞMA İMKANI

Programda savunma sanayiinde çalışmak isteyen lisans ve yükseklisans öğrencilerine özel eğitim imkânı sağlayarak bu alanda daha çok ve etkili projeler yapılması amaçlanıyor. Ayrıca sertifika programına katılan öğrenciler için savunma sanayiinde çalışma imkânı da oluşturulabilecek.

Program süresince dersler protokol imzalanan 8 farklı firmadan gelen konularında uzman araştırmacılar tarafından verilecek. Ayrıca protokol imzalayan firmalara yapılacak  ziyaretlerle çalışmaların yerinde görülmesi sağlanacak. Program sonunda öğrencilerin yapacağı araştırma ve tez konularının belirlenmesinde firmaların önerileri de alınarak ortak çalışmalar yapılacak.

FİRMALAR DA YARARLANABİLECEK

Program öncelikle Uludağ Üniversitesi öğrencilerine açık olarak yapıldı. Fakat Bursa’da bulunan diğer sektör ve Ar-Ge merkezlerinin talebi nedeniyle sınırlı sayıda araştırmacının da bu programa ders bazında belirli bir bedel karşılığı katılımı sağlanabilecek. Programa ilgi duyan araştırmacıların sengonul@uludag.edu.tr adresine mail ile başvurmaları gerekiyor.

İLK DERS SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI UZMANLARINDAN

Protokol kapsamında ilk ders İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda verildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan Uzman Murat İşen ve Uzman Can Atuk tarafından verilen ilk derste Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

REKTÖR ULCAY: ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN GÜÇLENMELİYİZ

Programın amacı hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Rektör Yusuf Ulcay, bu sistemin içerisinde yer almayı çok arzu ettiklerini söyledi. Savunma Sanayii’nin günümüzde büyük önem taşıdığına işaret eden Rektör Ulcay; “Savunma Sanayii için hayata geçirilen buluş ve projelerin gelecekte insanlığın hizmetine sunulduğunu görüyoruz. Elbette önceliğimiz savunma olmalı. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. 18 Mart haftasındayız. O Gün Çanakkale geçilmez dedik. 102 yıl önce vatanımızın nasıl bir saldırı altında kaldığını biliyoruz.  Eğer biz her anlamda güçlenmek istiyorsak, bize kimsenin saldırmayacağına emin olmak istiyorsak, daha da güçlü olmak zorundayız. Ülkemizin bekası için askeri anlamda da güçlenmeliyiz. Bunun yolu da savunma sanayiini güçlendirmekten geçiyor. Bugünün hatta yarının teknolojilerini düşünerek bir takım çalışmaları yapmaya ihtiyacımız var. Bu derslere 120 öğrenci arkadaşımız başvurmuş. Ancak bunlar arasından not ortalaması en yüksek ve sektöre ilgi duyan öğrencilerden toplam 40 öğrenci seçtik. Bugün de ilk dersimiz başlıyor. İlk derste de Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan gelen uzmanlarımız bizlerle birlikte olacak. Sizlere kurumu ve yaptıkları çalışmaları anlatacak. Farklı zamanlarda farklı firmanın temsilcileri sizlerle birlikte olacak. Bazen de siz onlara gideceksiniz. Kurumları göreceksiniz, gezeceksiniz ve yapılan çalışmaları yerinde görmek imkânını yakalayacaksınız. Hepinize başarılı dersler diliyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.983 - 0