“Yerli Erasmus” Farabi Değişim Programına başvuru zamanı

 

Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimini öngören “Farabi Değişim Programı”ndan yararlanmak isteyenler için başvurular başladı.

2017-2018 eğitim öğretim dönemi Farabi Değişim Programı’ndan yararlanmak isteyen Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin, 17 Mart Cuma gününe kadar Farabi Birim koordinatörlerine başvurmaları gerekiyor.

Farabi Değişim Programı’na, GANO’su 2.00 ve üzeri olan ön lisans ve lisans öğrencileri başvurabiliyor. Yükseklisans ve doktora öğrencilerinin başvurabilmesi içinse GANO’nun en az 2.5 olması gerekiyor.

KARŞILIKSIZ BURS DA VAR

Farabi Değişim Programına kabul edilen Uludağ Üniversitesi öğrencileri,  bir ya da iki dönem boyunca Türkiye’deki bir üniversitede eğitimini sürdürebiliyor. Değişime katılan öğrenciler, YÖK’ün belirlediği 24 üniversiteden birine gittiği takdirde sekiz ay boyunca 600 TL, diğer üniversitelere gittiğinde ise dört ay boyunca her ay 400 TL tutarında karşılıksız burstan yararlanıyor. Bu burs,  öğrencinin başka bir yerden aldığı bursları etkilemiyor.

Uludağ Üniversitesi her yıl yaklaşık 100 öğrenciyi Farabi Değişim Programı ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine gönderiyor.  Uludağ Üniversitesi’ne de başka üniversitelerden her yıl ortalama 250 öğrenci geliyor.

Ayrıntılı bilgi için. http://uludag.edu.tr/farabi/default/duyuru/3526

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Mar-2017]

Haber Görüntüleme : 3.928 - 0