BALKANTÜRK Eğitim Vakfından eğitime büyük destek

 

Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının desteği sürüyor.

Bursa’daki Balkan göçmenleri tarafından kurulan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV), Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’ne kayıt yaptıracak başarılı öğrencilere 500-750 TL arasında burs verecek. Bu burs nedeniyle BALKANTÜRK’ün ismi, ÖSYM tercih kılavuzlarına da basılacak.

Burs Protokolü, Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, dekanlar ve bölüm başkanları tarafından imzalandı. Törene, ilgili bölümlerin öğretim üyeleriyle BEV yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK BÖLÜMÜ

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne  ilk üçte yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilerine 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL. burs verecek. Burslu öğrenci, alttan ders bırakmamak ve dönem not ortalaması 2.5’un altında olmaması durumunda bursu almaya devam edecek.

BEV ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan bir öğrenciye ayda 750 TL burs verecek.

İİBF İŞLETME BÖLÜMÜ

BEV’in, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü ilk üçte kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerine 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL. burs verecek. Burslu öğrenci alttan ders bırakmamak ve dönem not ortalamasını 2.5’un altında getirmemek şartıyla bursunu almaya devam edecek. Vakıf ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan bir öğrenciye ayda 750 TL burs verecek.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bir yandan master ve doktora yapan öğrenci sayısını artırarak bir yandan başarılı öğrenciyi çekmeye çalışarak eğitim kalitesini yükseltmeye, öte yandan da daha çok yabancı öğrenciyle dünya eğitim pazarından pay almaya çalıştıklarını söyledi. Uludağ Üniversitesi’nin hedeflerine ulaşmasında Bursalı kuruluşların desteğini çök önemsediklerini belirten Ulcay, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’na da bu katkılarından dolayı teşekkür etti.

BEV Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin de, Uludağ Üniversitesi’nin eğitim konusunda Bursa’nın bayrağını yükselten bir kurum olduğuna işaret ederek, “Türk toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteriyoruz ve Uludağ Üniversitesi’ne de bu konuda nasıl katkıda bulunabileceğimizi düşündük. Biz BEV olarak zaten çok sayıda üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ama Uludağ Üniversitesi’nin başarılı öğrenciye teşvik kampanyasına da destek vermeyi uygun gördük” dedi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 3.206 - 0