Sektör temsilcileri öğrencilerle buluşuyor

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İşletme Topluluğu’nun düzenlediği 12’nci Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi başladı. İki gün sürecek etkinlikte çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük şirketlerin CEO’ları öğrencilerle buluşacak.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılış törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Hollanda&Turkiye Ticaret Odasi Başkan Vekili Onur Kurtay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ULCAY: GENÇLERİMİZİ İŞ HAYATINA HAZIRLAMALIYIZ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Adalet, şeffaflık, eşitlik ve sorumluluk gibi başlıkları barındıran geleneksel yönetim anlayışının temel bileşenlerine dünyamızdaki hızlı gelişimlerle birlikte yeni olmazsa olmazlar eklenmektedir. Güncel trendlerle birlikte yenilikçilik ve fark oluşturmak da sürdürülebilir büyümenin temel dinamikleri haline geldi. 3. Nesil Üniversite vizyonuyla akademisyenlerimizin bilimsel araştırmalarının ekonomiye kazandırılması kadar, öğrencilerimizin iş yaşamına hazırlanması ve girişimcilik yönlerinin öne çıkarılması noktasında da üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin büyük çoğunluğu ileriki dönemde kendi işinin patronu olmayı hedefliyor. Bu oran genç girişimcilere sağlanan kaynakların katma değeri yüksek sektörlere aktarılmasının da ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

TÜRK GİRİŞİMCİ KARARLI

Rektör Ulcay, araştırmaların 16-36 yaş arası genç kuşağın Türkiye’de girişimciliğin geleceğine yön verdiğini ortaya koyduğunu söyledi. Ulcay konuşmasına şöyle devam etti: “Büyük zorluklarla kapattığımız geçen yılın ardından Türkiye’de kurulan şirket sayısın 2017 Ocak ayında bir önceki aya göre nerdeyse % 30 oranında artış göstermesi bu anlamda Türk girişimcisinin kararlılığını göstermektedir. Bu değişimin neresinde olacağımız ve bu süreci nasıl yöneteceğimiz fertler olarak bizlerin ve elbette şirketlerimizin ve ülkemizin de geleceğini belirleyecek. Kısa vadeli planlarla hareket etmek yerine yerine, vizyoner ve sürekli değer üretmeye odaklı işletmelerin süreçten daha kazançlı çıkacakları inancındayım.”

KAYA: ÖNCE KENDİNİZİ TANIYIN

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Ramazan Kaya ise işi sevmeden yapan, mutsuz insanlarla sıkça karşılaştıklarını ifade ederek, “ ULİT burada sizlere bir pencere açarak, meslekleri ve iş imkânlarını tanıma fırsatı vermektedir. Meslek seçiminde karar vermeden önce kendinizi çok iyi tanımanız gerekiyor. Hangi konulara ilgi duyduğunuzu, hangi mesleğin sizler için uygun, olduğu noktasında kafa yormanız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkan Vekili Onur Kurtay da öğrencilere Hollanda staj imkânı sağladıklarına dile getirerek, “Üniversiteler arasında bağlantı ve işbirliği konularında iyi niyet anlaşmaları yapmaktayız. Bu anlamda mevcuttaki öğrenci arkadaşlarımız mezun olduktan sonra da kendilerine istihdam sağlamayı bir görev bilmekteyiz” diye konuştu.

UÜ İşletme Topluluğu (ULİT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Bayrak ise; “Bu yılki kongremizde 3 yönetim kurulu başkanı, 2 CEO, 3 genel müdür, 2 ülke müdürü, 1 müdür yardımcısı ve Tofaş Basketbol Takımı Baş Antrenörü bizlerle olacak” dedi.

YERDELEN’DEN GENÇLERE TAVSİYE

Açılış töreninin ardından kongrenin ilk oturumunda Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen konuşmacı olarak yer aldı. Toplam 50 yılı aşan iş hayatı boyunca hemen hemen her kademede çalıştığını vurgulayan Yerdelen, gençlere de sabırlı olmalarını, çok çalışmalarını ve kendilerini geliştirmek için uğraş göstermeleri gerektiğini söyledi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve ULİT Başkanı Anıl Bayrak, katılımlarından dolayı Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen’e teşekkür plaketi takdim etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 3.211 - 0