UÜ’de İngilizce Öğretmenliği okuyacak öğrencilere burs

 

Uludağ Üniversitesi’nin Çağdaş Öncü Okulları ile imzaladığı protokol sayesinde UÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü kazanan en yüksek puanlı 3 öğrenci aylık 500 TL burs alacak. Ayrıca ilk yıldan itibaren not ortalaması 3,5’un üstünde olan en başarılı iki öğrenciye de aylık 750 TL başarı bursu verilecek.

Uludağ Üniversitesi, başarı bursu kampanyasına ara vermeden devam ediyor. Birçok fakülte ve meslek yüksekokulunda burs uygulamasını hayata geçiren UÜ Yönetimi, son olarak Eğitim Fakültesi İngilizce Anabilim Dalı için de Özel Çağdaş Öncü Okulları ile protokol imzaladı. Törene UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, Çağdaş Öncü Okulları Müdürü Çetin Rençber, İngilizce Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve akademisyenler katıldı.

KAMPANYAYA DESTEK BÜYÜYOR

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs kampanyasının başarılı öğrencileri üniversiteye çekmek ve üniversitedeki eğitim kalitesini yükseltmek için önemli bir kazanım sağladığını söyledi. Önceki yıllara oranla Uludağ Üniversitesi’ni tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilerin hem sayısında hem de puan ortalamasında ciddi bir yükseliş gözlemlediklerini kaydeden Rektör Ulcay; “Bu protokol üniversitemizin tercih edilebilirlik oranlarını gözle görülebilecek oranda yükseltiyor. Uludağ Üniversitesi, geçen yıl öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdi. Burs kampanyası başlattığımız hemen hemen her bölümde öğrenci puan ortalamaları büyük bir yükseliş ivmesi yakaladı. Bir burs uygulamasıyla başarılı öğrencileri üniversitemize çekmiş oluyoruz. Başarılı öğrenci, akademisyenlerin de kendilerini zorlamalarına ve başarılı olmalarına vesile olacaktır. Kampanyamıza destek veren başta Çağdaş Öncü Okulları’na ve diğer kurumlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

DEKANDAN BURSALI FİRMALARA ÇAĞRI

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise İngilizce Eğitimi Anabilim Dalı’nı 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi için tercih edecek en yüksek puanlı 3 öğrenciye burs uygulamasına destek veren Öncü Okulları’na teşekkür etti. Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşların kapısını tek tek çalmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Dekan Demirel, firmalara üniversiteye destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NE TEŞEKKÜR

Çağdaş Öncü Okulları Müdürü Çetin Rençber de Uludağ Üniversitesi’nin kendileri için ayrı bir önemi bulunduğunun altını çizdi. Her zaman ve her koşulda ortak çalışmaların içerisinde yer almaktan onur duyacaklarını aktaran Okul Müdürü Rençber, “Sadece burs protokolü konusunda değil, ikili işbirlikleri ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaktan da mutluluk duyacağız. Gelecekte Uludağ Üniversitesi’yle birlikte çok daha önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Bizlere bu imkânı veren ve burs kampanyası içerisinde yer almamıza vesile olan tüm üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

PROTOKOL İÇERİĞİ

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi örgün eğitiminde, ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda İngilizce Eğitimi Ana Bilim Dalını (İngilizce Öğretmenliği Bölümü) kazanan ve kayıt yaptıran ilk üç öğrenci, yine 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak. Ayrıca, İngilizce Eğitimi Ana Bilim Dalı 1. Sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan ilk iki öğrenciye de ayda 750 TL burs verilecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Şub-2017]

Haber Görüntüleme : 4.944 - 0