Proje Atölyesi’nin büyük başarısı

 

Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi’nin hazırladığı dört projeye Avrupa Birliği’nden toplam 270 bin Euro’luk destek geldi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Türkiye Ulusal  Ajansı, Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yer aldığı Proje Atölyesi’nin hazırladığı dört projeyi kabul ederek 270 bin 701 Euro destek verilmesini kararlaştırdı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Göktalay’la birlikte  Proje Atölyesi’ni ziyaret ederek öğrencileri tebrik etti. Rektör Ulcay, Üniversite adına projeleri yazan ve koordinatörlüğü üstlenen Proje Atölyesi’nin her dönem olduğu gibi bu dönem de hazırladığı projelere destek almasının sevindirici olduğunu belirterek, öğrencilere teşekkür etti.

Proje Atölyesi Koordinatörü Mustafa Aslan, yürütücülüğünü Uludağ Üniversitesi’nin yapacağı dört proje ile toplam 215 öğrencinin çeşitli yurtdışı fırsatlarından yararlanacağını söyledi.

PROJE İÇERİKLERİ

Projelerden ikisi, öğrencilerin çeşitli Avrupa ülkeleri ve komşu ülkelerle uygulanacak.. . Tüm masrafları proje tarafından karşılanan öğrenciler,  gittikleri ülkelerde gönüllü hizmetlerde bulunacak. Yabancı öğrenciler de aynı şekilde Türkiye’de gönüllü hizmet verecek.

Farklı ülkelerden 20 katılımcıyı içeren ve Bursa'da gerçekleşecek olan bir başka projede ise gençler, girişimcilik ve yaratıcılık becerilerini geliştiren bir eğitim kursuna katılacak.

Destek kazanan dördüncü projenin amacı ise çevrimiçi ortamlardaki siber saldırılarla ilgili gençleri derinlemesine bilgilendirip bilinçlendirmek… Projenin sonunda, yüksek risk altındaki gençlerin siber saldırılara karşı korunması için etkin stratejiler geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : 4.468 - 0