Uludağ Üniversitesi’nden meslek yüksekokullarına kalite hamlesi

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ), meslek yüksekokullarının eğitim ve hizmet kalitesini yükseltebilmek amacıyla ‘Toplam Kalite Hareketi’ başlattı. Yapılacak çalışmalar neticesinde iki yıl içerisinde tüm MYO’ların kalite belgelendirme sürecine girmesi hedefleniyor.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ve üniversiteye bağlı tüm MYO müdürlerinin katıldığı toplantıda kalite süreci ve yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. MYO’ların tek tek ele alındığı toplantıda, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve kurumların sistemli bir kalite sürecine dâhil edilmesi vurgusu yapıldı.

YENİ VİZYON ÜNİVERSİTEYİ ÜST LİGE TAŞIYACAK

Uludağ Üniversitesi’nin 3. Nesil Üniversite vizyonu ile Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasında girmesini hedeflediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sadece eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi için değil, topyekün bir iyileştirme programının yürütülmesi gerektiğini belirtti. Üniversitenin sadece fakültelerde ibaret olmadığını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarının da en kaliteli eğitimi verebilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda tüm MYO’ların dahil edileceği geniş bir kalite hareketi çalışması başlatacaklarının altını çizen Ulcay; “Öncelikle bir yol haritası çizeceğiz ve bu harita üzerinden tüm meslek yüksekokullarımıza hedefler koyacağız. En geç iki yıl içerisinde bu hedeflerimize ulaşabilmek için gereken alt yapı ve sistem yatırımlarımızı da hayata geçirmiş olacağız. Üniversite içerisinde başlattığımız vizyon değişimi hareketine meslek yüksekokullarımızı da dahil edeceğiz ve toplam bir kalite elde etmeye çalışacağız. Yaptığımız toplantılarda karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. Ortak bir yol haritası belirliyoruz. Üniversitemizi hep birlikte hedeflediğimiz noktaya geçireceğimize inanıyorum” dedi.

MESLEK YÜKSEKOKULLARI ‘KALİTELE’NECEK

Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise üniversite bünyesindeki her MYO’nun ortak bir kalite anlayışına sahip olması adına çalıştıklarını kaydetti. Bazı meslek yüksekokulların kalite çalışmaları konusunda yol aldığını, bazılarının ise karar aşamasında olduğunu açıklayan Mustafa Tayar; “ Bu çalışma Türkiye üniversiteleri arasında bir ilk olacak. Türkiye’de daha önce örneği olmayan bir çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Çizeceğimiz yol haritası ile her okulun aynı sistemde ilerlemesini sağlayacağız. Kalite çalışmaları konusunda çok iyi noktada olan meslek yüksekokullarımızın deneyiminden yararlanacağız. Geride kalanların da kuracağımız sistem sayesinde hızla yol almasını sağlayacağız. Kalite çalışmalarımızın, okullarımızı akademik ve hizmet kalitesi anlamında daha üst seviyelere çıkaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Oca-2017]

Haber Görüntüleme : 4.407 - 0