Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri diplomalarına kavuştu

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, düzenlenen tören ile 85 öğrencisine diplomalarını teslim etti.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen diploma törenine Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir, SHMYO Kurucu Müdürü Prof. Dr. Okan Töre, akademisyenler, bölüm yöneticileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN NİTELİĞİ İLE ÖVÜNECEĞİZ

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ülkelerin ve toplumların kalkınmasında üniversitelerin ve bilim insanların ortaya koyduğu çalışmaların rolünün çok büyük olduğunu vurguladı. Uludağ Üniversitesi’nin de bu gerçekten yola çıkarak bilimin ekonomik değere ve toplumsal faydaya dönüştüğü, Ar-Ge geliştiren ve sektörleri ile iyi ilişkiler kuran 3. Nesil Üniversite misyonunu kendisine hedef olarak belirlediğinin altını çizdi. 41 yıllık bir kültürün temsilcisi olan Uludağ Üniversitesi’ni en kısa sürede hak ettiği noktaya getirmek istediklerini söyleyen Rektör Yusuf Ulcay; “Öğrenci kalabalıklığı ile değil, yapılan bilimsel çalışmaların niteliğiyle övülen bir noktaya gelmek için yol alıyoruz. En iyi üniversiteler arasında her geçen gün üst basamaklara tırmanıyoruz. Bizim için esas başarı ilk 10 üniversite arasına girmektir” dedi.

REKTÖR ULCAY: AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN

Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Rektör Ulcay, her geçen gün kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını söyledi. Mezun öğrencilerin rekabetçi bir dünyaya adım atacaklarını hatırlatan Ulcay, “Diğer arkadaşlarınızdan farklılaşın. Rekabetçi olun. En az bir dil bilin. Kendinize ve ülkenize güvenin. Ancak en önemlisi de aklınızı başkalarına kiraya vermeyin. Bugün ülkemizin geçtiği bu karışık sürecin en büyük müsebbibi kendi fikirleri olmayan ve başkasının aklı ile hareket eden aydınlarımızdır. Sizler özgür düşüncede olun. Sizlere sunulan bilgileri kendi akıl süzgecinizden geçirin. Sizlere mantıklı gelmeyenleri sorgulayın. Zamanınızı iyi planlayın ve önceliklerini tespit edin. Çok çalışın fakat hayatı da ıskalamayın” diye konuştu.

EN İYİSİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIN

UÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir ise konuşmasında bugüne kadar 3217 mezun verdiklerini açıkladı. Gençleri sağlık ordusuna katmanın gururunu yaşadıklarını belirten SHMYO Müdürü Prof. Dr. Şekir, 2015 – 2016 eğitim öğretim döneminin sonunda da toplam 85 öğrenciyi mezun ettiklerini kaydetti. Konuşmasında öğrencilere de hitap eden Prof. Dr. Ufuk Şekir, “Çok zor bir sektöre adım atacaksınız. Mezun olmanız artık öğrenmeyeceğiniz anlamına gelmesin. Hem mesleğinizi yapın hem de işinizle ilgili yeni bilgiler öğrenmeye devam edin. Kazandığınız bilgi ve becerileri geliştirmelisiniz. En iyisi olmak için ve en iyisini yapmak için çalışın” dedi.

Sağlık Hizmetleri MYO’nun kurucu müdürü emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Okan Töre de konuşmasında aileleri gösterdikleri sabır ve destekten dolayı tebrik etti. Okulun kuruluş döneminde eğitim temellerinin sağlam atıldığını görmenin gururunu yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Okan Töre, “Bizim mesleğimiz sürekli hasta insanlar ile muhatap olmayı gerektiriyor. Öğrenci arkadaşlara tavsiyem bunun bilincinde olsunlar ve mesleklerini ona göre yapsınlar. Herkese başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere gerçek diplomaları dağıtıldı. Törenin sonunda tüm katılımcılar hep birlikte hatıra pozu verdi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Eki-2016]

Haber Görüntüleme : 4.249 - 0