Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi Sinif Ögretmenligi egitimi alan ögrenciler, köy okullarinda birlestirilmis sinif deneyimi yasadi.
BUÜ ve KODA (Köy Okullari Degisim Agi) isbirligi ile Egitim Fakültesi’nde sinif ögretmenligi egitimi alan gençler, ko¨y okullarinda go¨rev yapmalari halinde c¸alis¸ma kos¸ullarina daha hazirlikli olmalari ve daha nitelikli eg?itim vermeleri amaciyla Orhaneli ilçesindeki okullarda uygulama yapti.
ÇOCUKLARLA ATÖLYE ÇALISMASI
BUÜ’lü ögretmen adaylari, Alternatif Egitim Modelleri dersi ögretim üyesi Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoglu liderliginde Orhaneli ilçesinde bulunan ve birlestirilmis sinifi (1, 2, 3 ve 4. Sinif ögrencilerinin bir arada egitim gördügü) olan okullarda çesitli atölyeler hayata geçirdiler. Atölyelerde çocuklarin sosyal ve duygusal becerilerini arttirmaya yönelik etkinliklere yer verilirken; sinif ögretmeni adaylari veli ziyaretlerine, köy muhtari, imam ve köylerin ileri gelenleri ile görüsmelere de katildi.
Projenin gerçeklestirilmesine destek veren Orhaneli Kaymakami Muhammed Furkan, Orhaneli Belediye Baskani Ali Aykurt, DAGDER yöneticileri ile atölyelerin gerçeklestirildigi okul müdürleri ve ögretmenler bu tür projelerin Orhaneli’deki okullar ve ögrenciler açisindan oldukça yararli oldugunu belirttiler. Birlestirilmis siniflarda ögrenim gören çocuklar da tam katilim sagladiklari bu projenin devam etmesini istediklerini belirtti.
GERÇEK BIR ÖGRETMENLIK DENEYIMI
Uygulamaya program lideri olarak katilan Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoglu konuyla ilgili “KODA isbirligi ile hayata geçirdigimiz bu program ile sinif ögretmeni adaylarina gerçek bir köy ögretmenligi deneyimi yasatmayi hedefledik” dedi. Ögretmen adaylari da Egitim Fakültesi’nde aldiklari teorik derslerin uygulamasini gerçek köy ortaminda yapabilmenin, pek de alisik olmadiklari birlestirilmis sinif uygulamalarini yerinde deneyimleyebilmenin meslek hayatlarina baslarken onlara oldukça büyük katki sagladigini ifade etti.