BUÜ Kadın Masa Tenisi Takımı Süper Lig’de

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kadın Masa Tenisi Takımı, 1. Lig’de gösterdiği üstün mücadelenin ardından namağlup şekilde şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmayı başardı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda yer alan BUÜ Kadın Masa Tenisi Takımı, 1. Lig’de Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

YENİLGİSİZ ŞAMPİYON

Kırklareli’nde 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Üniversitelerarası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na 61 üniversite katılım sağladı. Organizasyonda Bursa Uludağ Üniversitesi de kadın ve erkek takımlarıyla yer aldı. BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenay Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Canan Bastık Salkım yönetimindeki BUÜ Kadın Masa Tenisi Takımı müsabakaların tamamını kazanarak 1. Lig Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. BUÜ öğrencileri Sena Kaplan, Büşra Yıldız, Kübra Yıldız ve Ece Kocabaş’ın yer aldığı takım, adını Süper Lig’e yazdırmanın gururunu yaşadı.

DESTEK DEVAM EDECEK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da kazanılan 1. Lig Türkiye Şampiyonluğu’nun ardından öğrencileri ve teknik heyeti tebrik etti. Süper Lig’de de aynı başarının tekrarlanması temennisinde bulunan Rektör Kılavuz, Üniversite Yönetiminin spora ve sporcu gençlere destek olmaya devam edeceğini vurguladı.

Haber Tarihi : [24-May-2023]