İş dünyasının TEKNOFEST desteği yeni dönemde de devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2023 yılında farklı şehirlerde yapılması hedeflenen TEKNOFEST yarışları için öğrenci topluluklarına destek verecek firmalar ile sponsorluk protokolleri imzalamaya başladı. Topluluklara ilk katkı Erdem Kaya Patent’ten geldi.

Önümüzdeki yıl İzmir, Ankara ve İstanbul’da yapılacak olan dünyanın en büyük uzay ve havacılık etkinliği TEKNOFEST’te boy göstermeye hazırlanan BUÜ öğrenci topluluklarını iş dünyası yalnız bırakmıyor. Üniversite yönetiminin desteği ile yürütülen sponsorluk görüşmelerine olumlu yanıt veren ilk firma Erdem Kaya Patent oldu. İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Firma Genel Müdürü Erdem Kaya arasında imzalandı.

GENÇLERE VERİLEN DESTEK BAŞARIYI GETİRİYOR

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, son 2 yıldır verilen destekler sayesinde öğrenci topluluklarının TEKNOFEST yarışlarında kayda değer bir ilerleme sağladıklarını vurguladı. Daha önce projelerini çalışmak için belli bir alanı dahi olmayan gençlerin, bugün gelinen noktada tüm ihtiyaçlarının Üniversite ve firmalar tarafından karşılandığını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “TEKNOFEST yöneticileriyle önceki ay yapılan ara değerlendirme toplantısında açıklanan başvuru rakamları bizleri gururlandırdı. Geçmiş yıllarda 70-80’leri gören başvuru sayımız bu yıl henüz başvuru tarihinin bitmesine 1,5 ay kala 143’leri bulmuştu. Son rakamlar henüz açıklanmadı ancak o sayılar ile başvuru yapan üniversiteler arasında Türkiye birinciliğine oturmuştuk. Bu gerçekten bizleri umutlandırıyor. Gençler; onları dinleyen, sorunlarına çözüm arayan ve iyi niyetle yaklaşan yöneticileri görünce daha fazla çalışma ihtiyacı hissediyor. Akademisyenlerimiz de bu anlamda süreç içerisinde TEKNOFEST konusunda daha duyarlı hale geldiler. Danışma Kurullarına 30 akademisyenimizi gönderdik. Bu ilgi ve alakanın yarışlarda bizlere çok pozitif katkılarının olacağına inanıyoruz. Başarıların da yakın gelecekte katlanarak artacağını düşünüyoruz. Destek veren tüm firmalarımıza, azimle çalışan gençlerimize ve onlara rehberlik eden akademisyenlerimize gönülden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÜRETEN GENÇLER ÜLKENİN GELECEĞİNİ AYDINLATACAK

Kendisinin de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu söyleyen Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya; düşünen, üreten ve projelendiren gençlerin bu ülkenin geleceğini aydınlatacağının altını çizdi. Firma olarak gençlere bu anlamda yol gösterici olmayı hedeflediklerini belirten Erdem Kaya; “Mesleğimiz gereği öğrenci kardeşlerimize Ar-Ge, proje, patent ve benzeri konularda destek vermeye gayret ediyoruz. Gençlere dokunmak çok önemli. Önlerinde uzun bir yol var. Bir derecelik pozitif sapma, ülkemizi gelecekte çok güzel yerlere getirebilir. Gençler her anlamda bilinçli ve bilgili. Bu ilgiyi gördükçe bizler de daha istekli yardım ediyoruz. Umarım çok güzel sonuçlar alacak ve hepimizi gururlandıracaklar” dedi.

Törende BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, SKS Daire Başkanı Mehmet Aydemir, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, Halkla İlişkiler ve Basın Birimi Sorumlusu Aliye Şenel, Erdem Kaya Patent firması yöneticileri ile BUÜ TEKNOFEST Topluluğu üyesi öğrenciler hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : 1.450 - 17