5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu BUÜ ev sahipliğinde düzenlendi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliğinde; Bursa Teknik Üniversitesi, TAGEM, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası ortaklığı ile gerçekleştirilen “5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında dijital ortamda başarıyla tamamlandı.

Türkiye’deki çok sayıda üniversite ve araştırma kuruluşlarının katılım sağladığı sempozyumda, 3 gün boyunca 12 oturumda hakem ön incelemesinden geçen ve kabulü uygun bulunan 43 adet sözlü ve 22 adet poster bildiri, 1 davetli konuşmacı ve 2 adet panel yer aldı.

Geleneksel gıdaların korunması, üretimlerinde devamlılığının sağlanması, bu kapsamda politikalar belirlenmesi ve mevzuat düzenlemeleri, süreç yönetimleri ve denetim mekanizmaları gibi birçok konunun ele alındığı sempozyumda katılımcılar ve davetli konuşmacılar tarafından bilgiler aktarıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 858 - 21