Justus Liebig Giessen Heyetinden BUÜ’ye işbirliği ziyareti

 

Almanya’dan Justus Liebig Giessen Üniversitesi (JLU) temsilcileri 08-09 Kasım tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) ziyaret etti.

JLU Giessen Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler yetkililerinden Wiebke Nierste ve aynı üniversitenin İslam İlahiyatı bölümü öğretim görevlisi Dorothea Ermert, BUÜ Rektörü Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti. Ziyaret toplantısına Rektörlük Uluslararası Akademik İlişkiler (UAİK) Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay ve UAİK Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Seval Şahin iştirak etti.

Rektör Ahmet Saim Kılavuz, bir önceki hafta Tıp alanında işbirliği görüşmeleri için Almanya’da bulunduklarını belirterek, JLU Giessen Üniversitesi ve BUÜ arasında son dönemde oldukça verimli bir işbirliği geliştirdiklerini, giderek genişleyen işbirliği alanları konusunda da yönetim olarak memnuniyetlerini ifade etti.

BUÜ Eğitim Fakültesi’nde de akademik değişim görüşmesine de katılmış olan konuk temsilciler, bir sonraki gün, öğrencilere yönelik bir sunum yapmak üzere BUÜ İlahiyat Fakültesi’ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi öğretim üyesi ve UAİK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sunumda, BUÜ’nün partner olduğu ve bir “interkültürel eğitim projesi” olan IMPACCT projesi tanıtıldı. Projenin sağladığı imkanlardan bahsedilerek mevcut bulunan ikili işbirliği ve Erasmus anlaşmalarının yanı sıra JLU Üniversitesi’ndeki değişim programları hakkında da detaylı bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Bülent Şenay, programın açılış konuşmasında Almanya’da İslam İlahiyatı’nın gelişimi, Alman oryantalizmi ve Almanya’nın “imam yetiştirme” projesi hakkında bilgi vermiş, Almanya’da çoğulcu toplumda ilahiyat çalışmalarının öne çıktığını vurgulayarak, İlahiyat çalışmalarının geleceğinde bunun önemine işaret etti.

Konuşmasına JLU Giessen İslam İlahiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sarıkaya’nın selamını ileterek başlayan öğretim görevlisi Dorothea Ermert ise yine Almanya’da İlahiyat çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, Almanya ve özelde JLU Giessen Üniversitesi’nin öğretmen yetiştiren programlarından çok sayıda öğrencinin Türkiye’ye gelmek için talepte bulunduğunu belirterek, Bursa Uludağ Üniversite ile olan işbirliğinin bu konuda özel bir yeri olduğunu dile getirdi.

Diğer konuşmacı IMPACCT Koordinatörü Wiebke Nierste, bu projeyi dinlerarası ve kültürlerarası bir akademik işbirliği platformu olarak gördüklerini belirterek, proje vesilesiyle Giessen ve Bursa’daki ortak dini/kültürel konuları tartışma fırsatı bulduklarını kaydetti.

JLU Giessen Üniversitesi’nin öğrenci dostu bir üniversite olduğunu belirten Nierste, değişim programlarından yararlanacak öğrencilerin iyi bir dil seviyesine sahip olması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Prof. Şenay, İlahiyat Fakültesi öğrencileri için, uluslararasılaşmanın kaçınılmaz olduğunun, yerelde ve ulusalda tebliğ ve irşadın bile uluslararası boyutların dikkate alınarak yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konuklar, İlahiyat Fakültesi’nde öğrencilerin ilgisinden çok memnun kaldıklarını dile getirerek, misafirperverlikleri ve sunum fırsatı sağladıkları için BUÜ yetkililerine teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 1.557 - 20