“Diyabeti anlayalım, geleceğimizi koruyalım”

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında özel bir program düzenledi. Etkinliğe katılan hemşirelere hastalık hakkında detaylı bilgi aktarıldı.

BUÜ Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği gerçekleştirildi. BUÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın düzenlediği ‘Diyabeti Anlayalım, Geleceğimizi Koruyalım’ isimli programı hastanede görev yapan hemşireler takip etti. Alanında uzman diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen, hekim ve akademisyenler tarafından program kapsamında; diyabetin tanımı, görülme sıklığı, komplikasyonları, diyabette insülin ve insülin dışı tedaviler, diyabette beslenme tedavisi ve diyabetik hasta eğitimi konuları anlatıldı. Etkinlik soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Haber Tarihi : [15-Kas-2022]