ASPİLSAN’dan BUÜ’ye işbirliği ziyareti

 

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından olan ASPİLSAN Enerji, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak proje koşullarının görüşülmesi amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti.

Ziyarette ASPİLSAN İstanbul Ar-Ge Birim Müdürü Emre Ata’ya BUÜ’lü akademisyenlerden Prof. Dr. A. Alper Özalp, Dr. Burak Türkan, Dr. Can Sındıraç, Aydın Haşimoğlu ve Ulujen Yenilenebilir Enerji Topluluğu Başkanı Mustafa Rauf Kabakcıoğlu da eşlik etti.

Best For Energy Yarışması’nda Ulujen Takımı ile tanıştıklarını ve ekip ile hidrojen teknolojileri alanında ortak bir proje yapma konusunda fikir birliğine vardıklarını aktaran ASPİLSAN Ar-Ge Birim Müdürü Emre Ata; “Kurum olarak bilim ve teknoloji odaklı projelere her zaman öncelik veriyoruz. Ulujen Takımı’nın da bu konuda azimli çalışmalar yaptığına şahit olduk. Gençlerimizin gelişimi ve kurum olarak bizlerin de yenilikçi alanlarda projeler üretebilmesi adına işbirliği yapma teklifinde bulunduk. Bursa Uludağ Üniversitemizin ve burada görev yapan kıymetli akademisyenlerimizin de desteği ile değerli çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da ziyaretten ve işbirliği talebinden dolayı ASPİLSAN yöneticilerine teşekkür etti. Üniversite olarak bilimsel ve akademik gelişimi tetikleyecek her türlü projenin içerisinde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Üniversite içerisinde proje odaklı bilimsel çalışmalar ortaya koyan çok sayıda öğrenci takımının bulunduğuna işaret eden Rektör Kılavuz; “İşbirliği teklifi bizleri de memnun etti. Akademisyenlerimizin de desteği ile kurumlar arasında güzel bir sinerjinin yakalanacağına inanıyorum. Bu ortak çalışma ortamına bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. İşbirliğinin ülkemize, milletimize, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : 8.522 - 31