TEKNOFEST’te bir ödül de FOCUS’tan

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencilerinin kurduğu FOCUS Takımı, TEKNOFEST Serbest Görev İHA Yarışması’nda mansiyon ödülü almayı başardı.

BUÜ takımları TEKNOFEST yarışlarında ödül kazanmaya devam ediyor. Robot topluluğu takımlarından FOCUS, Kütahya Zafer Hava Alanı’nda düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışları’nda bir insansız hava aracına monteli GPR teknolojisiyle toprak altında görüntüleme yaparak mayın tespit eden projeleri sayesinde 30 bin TL’lik mansiyon ödülünün sahibi oldu. Rasim Kadirhan, Abdulsamed Yallıç ve Mertcan Altıkardeş’in kurduğu, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enes Yiğit’in akedemik danışmanlığını üstlendiği FOCUS Takımı ödüllerini TEKNOFEST ana gösterisinde almak üzere Samsun'a TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından davet edildi.

Ayrıca yarışmada yer alan YTG Sancak Takımı da Uluslararası İnsansız Hava Araçları Serbest Görev Kategorisi’nde 98 takım arasından ilk 20’de yer almayı başardı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ödül alan takım üyelerini ve danışman hocalarını tebrik etti. Kılavuz, yarışmalarda yer alan ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteren tüm takımlara teşekkürlerini iletti.

Haber Tarihi : [18-Ağu-2022]