Teknoloji Merkezi’ne işbirliği ziyareti

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, örnek uygulamaların yerinde incelenmesi ve ortak proje çalışmalarının görüşülmesi amacıyla Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kurulan Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti.

Valeo firmasının Ulusal Direktörü ve MESS Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Arıncı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen teknik ziyaret programına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Karpat ile Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Nurullah Arslanoğlu ile Dr. Öğr. Ü. Celalettin Yüce katıldı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE TEKNOLOJİNİN GELDİĞİ NOKTA GÖZLEMLENDİ

Dünyanın en gelişmiş, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezleri arasında gösterilen MEXT’te yapılan inceleme ve bilgilendirme gezisinde Teknoloji Merkezi bünyesinde kurulan tüm altyapı çalışmaları hakkında detaylı bilgi alma şansı bulduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Kapsamlı bir teknik gezi yapma şansı bulduğumuz Teknoloji Merkezi; Harvard’dan , MIT’ye, Fraunhofer’dan, FESTO’ya ve Alman HPI’ye kadar önde gelen üniversite ve eğitim kurumlarıyla, Microsoft, Bosch ve dünyanın en büyük inovasyon platformu olan Plug and Play başta olmak üzere önemli teknoloji ve inovasyon şirketleriyle işbirliği yapan bir yer. Burada uluslararası iş dünyası ve akademik partner ile birbirinden değerli iş birlikleriyle geleceğe yön veren projelerin hayata geçirildiğini birebir gözlemledik. Ziyaret esnasında gerçek üretim ortamında dijital dönüşümün tecrübe edilmesini sağlayan dijital fabrika ile tasarım odaklı düşünme metodolojisini kullanarak geliştirilen eğitim ve inovasyon için tasarlanmış çalışma alanlarını inceledik. Üniversitemiz ve akademisyenlerimiz için gerçek anlamda bilgilendirici ve geliştirici bir ziyaret oldu” diye konuştu.

İLHAM VERİCİ

Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ziyaretin sonunda Bursa Uludağ Üniversitesi ile MEXT arasında kalıcı ve nitelikli iş birliği çalışmalarının başlatılması ve 2022-2023 eğitim öğretim döneminde öğrencilerin sanal tur ile bu merkezi ziyaret edebilmeleri için özel bir etkinlik planlanması hususunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Rektör Kılavuz; “Üniversitemizde planlanan laboratuvar kurulum çalışmalarına ilham veren bu merkezin mevcut alt yapısından ve ekosisteminden paydaşlarımızın da faydalanması için çaba içinde olacağız. Bu ziyareti organize eden Tuna Arıncı Bey’e, heyetimizi en iyi şekilde ağırlayan Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem Bey’e ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ziyaretin sonunda Üniversite heyeti tarafından MESS Teknoloji Merkezi yöneticilerine İznik MYO’nun özel üretimi olan çini tabak hediye edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.310 - 2