TÜRKÇE DOĞAL DİL İŞLEME YARIŞMASI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR!

Dünyanın en büyük havacılık festivallerinden olan ve ayakları yerden kesen TEKNOFEST rüzgarı bu yıl Kuzey'den esecek!  30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 40 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek.

TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında Türkçe Doğal Dil İşleme alanında çevrimiçi ortamda yarışma düzenlenecektir.

Türkçe doğal dil işleme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılardan veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri saatleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme gibi konularda çalışmalar yapması bekleniyor.

İlkokul, ortaokul, lise, lisans ve üzeri olmak üzere mezunların da katılabildiği yarışmada 18 yaşından küçük yarışmacılar danışman eşliğinde yarışmaya katılım sağlayabiliyor.

Kamuda mevzuat arama motoru geliştirme kategorisi ve serbest kategori olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek yarışmada dereceye girenlere toplam 265.000 TL ödül verilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 TEMMUZ!

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Tarihi : [18-Tem-2022]