BUÜ kapsamlı uluslararasılaşma faaliyeti yürüten üniversiteler arasında

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk Yükseköğretiminde Çıktı Odaklı Uluslararasılaşma Durumunun Tematik Analizi Toplantısı düzenledi. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar moderatörlüğünde 27 Haziran’da çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay katıldı.

Uluslararasılaşma faaliyetleri kapsamlı olan üniversitelerin seçildiği toplantıda 11’i devlet 5’i vakıf olmak üzere 16 üniversiteden temsilci yer aldı. Toplantıda yer alan BUÜ, uluslararasılaşma verileriyle Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında gösterilerek bu alandaki başarısını kanıtladı.

Dünya yükseköğretim konferanslarında uluslararasılaşmanın önemli yer tuttuğunun vurgulandığı toplantıda, bölgesel ve küresel sorunların çözümü için işbirliğinin önemine değinildi. Ortak küresel sorunların çözümü için uluslararası işbirliği ve projelerin katkı potansiyelinin altı çizildi.

UAİK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay, online yürütülen toplantıda söz alarak BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’un çeşitli platformlarda vurguladığı “Kaynakların eşit paylaşıldığı daha adil bir dünya” oluşturulmasında uluslararasılaşmanın rolünün giderek artmakta olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bülent Şenay, aynı hususun YÖK tarafından bir tercihten ziyade zorunluluk olarak gösterilmeye başladığına da işaret etti.

BUÜ’nün “kurumsal muhataplık” üzerinden gerçekleştirdiği uluslararası çalışma verilerinin bir rapor halinde ilerleyen dönemlerde YÖK ile paylaşılacağını aktaran Prof. Dr. Şenay, raporda uluslararası işbirliklerinin kapsamı ve mahiyeti, ikili anlaşmaların somut çıktıları, yabancı dilde okutulan dersler, proje sayıları, yurtdışı ziyaretleri ve fuarlar, uluslararası bilimsel toplantılar, patent sayıları, değişim programları kapsamındaki hareketlilikler ve uluslararası öğrenci kulüpleri hakkında bilgilere yer verileceğini söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 1.655 - 2