8. Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu başladı

Meme kanserinin tanı ve tedavisi konusunda ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış bilim insanları Bursa’da buluştu.

Merinos AKKM’de yapılan sempozyum, Bursa Uludağ   Üniversitesi Rektör Prof. Dr. A.Saim Kılavuz, Eş Başkanlar Pittsburgh Üniversitesi   Meme Cerrahisi Ana Bilim Dalı Direktörü Prof. Dr. Atilla Soran ve Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkkan Evrensel’in   açılış konuşmalarıyla başladı. 

 

Bursa Uludağ   Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kılavuz Tıp Fakültesi’nde yürütülen çalışmaların gurur kaynağı olduğunun altını çizdi. Kılavuz, üniversitenin yeni bölümler açılarak büyümesi yerine mevcut fakültelerde eğitim kalitesinin arttırılması için çalıştıklarını aktardı. Amerika’nın meme kanseri konusunda kabul ettiği 12 bilim insanından biri olan Prof. Dr. Atilla Soran, Türkiye’de çok sayıda uzmanla birlikte yürüttükleri “Türk Çalışması”nın meme kanseri tedavisinde ezberleri bozduğunu ve Türkiye’nin bu alanda çok ileri noktada olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Türkkan Evrensel ise sempozyumda bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekerek erken tanı ile bu hastalığın kader olmaktan çıkacağını belirtti. 

Meme kanserinde “Karsinogenez, Kalıtım, Tarama, Tanı, Tedavi, Beslenme ve Kaliteli Yaşam” ana teması ile yapılan sempozyum pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yapılan ilk yüz yüze toplantı olması açısından da dikkatle takip ediliyor. Geleneksel olarak her yıl yapılan ancak pandemi nedeniyle ertelenen Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu’nun 8.’si  Bursa Uludağ Üniversitesi ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski yükseköğretim kurumlarından biri olan Pittsburgh Üniversitesi tarafından organize ediliyor. Sempozyuma Türkiye’nin farklı illerinde meme kanseri konusunda çalışan çok sayıda  akademisyen katılıyor. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 1.932 - 0