Yeni mimarlar diplomalarını aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Fakülte avlusunda gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Adem Doğangün, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülin Vural Arslan, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

SİZİN BU ÜLKEYE, BU ÜLKENİN SİZE İHTİYACI VAR

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz konuşmasında, “Bursa bir kadîm şehirdir. Aynı zamanda da modern bir şehirdir. Sadece mimaride değil, düşüncede, dini algıda, sosyal hayatta, bilim ve teknolojide dikkate almamız gereken iki temel dayanağımız var. Bunlardan birisi kadîmlik, diğeri modernliktir. Bu ikisini mimari değerlerle uzlaştırabiliriz. Böyle bir şehirde yaşayan bir mimar için bu sancılı ancak değerli bir konudur. Hz. Mevlana’nın bir pergel metaforu vardır. Diyor ki; kadim medeniyet insanlarının bir ayağı pergelinki gibi sabittir; bu ayak sizin için mimari değerlerinizdir. Ama ikinci ayağı ile tüm medeniyeti ve uygarlığı kuşatır. Bu yönüyle biz tarihsel kimliğimizle kendimiz kalarak, mimari değerlerimizi içselleştirerek modern hayatın gereklerini de yerine getirebilecek bir takım çözümler üretebiliriz. Bu mimari için de başka alanlar için de böyledir. Buna eskiler “tecdit” der. Mimaride bu özü, bu  ruhu yakalar ve asrın şartlarında kendimiz kalarak asrı anlar, asrı kuşatır ve asrın bize dikte ettiği problemleri aşabilirsek mimari anlamda kendimize özgü 21. Yüzyıl Bursa üslubuna ve 21. Yüzyıl Türkiye mimari üslubuna sahip olacağız. Sevgili gençler; diğer mezuniyet törenlerinde ifade ettiğim gibi huzurunuzda da gururla ifade etmek isterim ki, bu sene mezun olan sizler önceki yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilere göre daha ayrıcalıklısınız. Çünkü artık üniversitemiz bir Araştırma Üniversitesi. Türkiye’deki 200’ü aşkın üniversite içerisinde Araştırma Üniversitesi statüsünü kazanan 20 devlet üniversitesinden biri seçildik.  Böyle bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Ülkenizin geleceği sizlersiniz. Sizin bu ülkeye, bu ülkenin size ihtiyacı var. Gözünüz dışarıda olmasın. Bu pırıl pırıl gençlere emek veren ailelere ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor, mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi.

MİMARLIK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “Bir Mimar olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Sizleri burada görünce aklıma kendi mezuniyetim geldi ve üzerinden tam 40 yıl geçti. Uzun yıllar Mimarlık görevini ifa ettikten sonra şimdi de Nilüfer Belediyesi’nde Başkanlık görevini yerine getiriyorum. Umarım bu güzel yolculuğu sizler de gerçekleştirirsiniz. Mimarlık gerçekten bir yaşam biçimidir. Bugün burada mezun olan gençlerimizi ve onlara emek veren aileleri ve akademisyenleri tebrik ediyorum.” dedi.

İŞİNİZİ HAK YEMEDEN, DÜRÜSTLÜKLE VE AZİMLE YAPIN

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Tülin Vural Arslan ise konuşmasında, “Öğrencilerimiz burada zor bir eğitimi başarıyla bitirdi. Hepsinin çok iyi bir şekilde yetiştiğinden eminiz. Öğrenciyken sizlerden tasarımlar yapmanızı istedik. Ancak sıra kendi hayatınızı tasarlamaya geldi. En zor tasarımınız bu olacak. Birçok faktör bu tasarımda etkili olacak. Hocalarınız olarak sizden ricamız hak yemeden, dürüstlükle, azimle işlerinizi yapmanızdır. İkinci ricamız sizden sonra gelecek Bursa Uludağ Üniversitesi mezunlarına kol kanat germenizdir. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum. Ailelerinize sizleri bu safhaya gelene kadar gösterdiğiniz gayret için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir konuşmasında öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Mimarlık Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ise konuşmasında, Oda ile Fakülte arasındaki ilişkilerin son yıllarda daha iyi bir noktaya geldiğini, bundan memnuniyet duyduklarını, her bir mezunumuzu Mimarlar Odası’na beklediklerini belirterek mezun öğrencilere tebriklerini iletti.

Tören, Bölüm Başkanı Prof.Dr. Selen Durak’ın konuşması, fakülte birincisi Zeynep Sena Binici’nin konuşması, dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.453 - 0