Spor Bilimleri’nde coşkulu mezuniyet

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Ferudun Yılmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramiz Arabacı, Kurucu Dekan Prof.Dr. İlhan Turgut, Üniversite Genel Sekreteri Osman Dikmen, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

NİTEL OLARAK BÜYÜMEK İSTİYORUZ

BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz konuşmasında, “Mezuniyet törenleri bir nevî ayrılıktır ancak, diğer yönüyle de sevinç vesilesi. Çünkü mezun ettiğiniz gençleri ülkenin ihtiyacı olan alanlarda hizmet görmeleri için sahaya gönderiyoruz. İnsana hizmet etmek önemli bir hadise. Bu bakımdan mutluyuz. Bu seneki mezuniyetin farklı bir anlamı var. Üniversitemiz geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Türkiye’deki 200’ü aşkın üniversite içerisinde Araştırma Üniversitesi statüsünü kazanan 20 devlet üniversitesinden birisi oldu. Bu bir ayrıcalıktır. Üniversitemizin büyümesinin nicel değil, nitel olması gerektiğini düşünüyoruz. Bağımsız kuruluşlarca akredite olmanın nitelik bakımından önemli olduğu kanaatindeyiz. Bu kapsamda Fakültemiz Beden Eğitimi Öğretmenliği programımız da akredite oldu. İnşallah bir iki sene içerisinde Antrenörlük programımız da akredite olacaktır. Bu akredite çalışmaları öğrencilerimizin diplomalarının yurtdışında tanınır olmasına kapı açmaktadır. Türkiye’de şu an itibariyle diploması Avrupa’da geçerli sayılan akredite edilmiş 129 program var. Bu programın 6’sı Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ait. 200’ün üzerinde üniversitemiz olduğunu düşünürsek bu rakam hatrı sayılır bir rakamdır. Hoca-Öğrenci ilişkisinin baba, oğul, ağabey, kardeş ilişkisi gibi olduğu bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Ağabey-kardeş veya abla-kardeş ilişkisi, spor alanı için önemlidir. Bu pırıl pırıl gençlere emek veren hocalarımı ve onları yıllarca yetiştiren aileleri tebrik ediyor, değerli mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum. Yolunuz açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi.

FAKÜLTEMİZİ BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramiz Arabacı ise, “Fakültemizde verdiğimiz 4 yıllık eğitimde öğrencilerimizin sadece mesleki gelişimlerini değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerini de en üst düzeyde sağlamaya gayret ediyoruz. Fakültemizi sadece bir eğitim yuvası olarak değil, bir aile olarak görmenizi hep istedik ve bu konuda gayret ettik. Bundan sonra BUÜ mezunu birer öğretmen, antrenör ve spor adamı olarak her zaman başarılı bir şekilde ülkemize ve insanlığa hizmet edeceğinize inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “ Spor,  yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar.” Mezunlarımızla bağımızın burada kopmadığını, kapımızın her zaman bütün öğrencilere açık olduğunun bilinmesini isterim. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dilerim. Geleceğimiz sizlere emanettir. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Tören, Fakülte birincisi Faruk Uyaroğlu’nun konuşması, dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi, halk oyunları gösterisinin ardından, mezun öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.479 - 0