Teknik Bilimler MYO’da coşkulu mezuniyet

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı sonunda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için Mezuniyet Töreni düzenledi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Teknik Bilimler MYO Kurucu Müdürlerinden Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu, sektör temsilcilerinden İğrek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, Monitör Yazılım Genel Müdürü Fahri Erbakan, Açık Yazılım Kurucu Ortağı Tahir Danacı, BUÜ Bilgi İşlem Daire Başkan V. Mustafa Doğan, DEMSİAD Başkanı Alptekin Şahintürk, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

ÖĞRENCİLERE YENİ HAYATLARINDA BAŞARILAR

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün ‘’Üniversitenin sanayi ile işbirliğinde görev aldım. Bu süreçte başta İğrek Makine olmak üzere birçok sanayi kuruluşuna gitme fırsatımız oldu. Gerek firma sahiplerinden gerekse çalışanlardan işini severek yapanların, özenerek yapanların çok daha başarılı ve firmalarda gözbebeği olduklarını gördüm. Buradan diploma alabilirsiniz, herkes diploma alıyor. Fakat sizi öne çıkaracak olan kesinlikle işinizi severek ve kendinizi işinize vererek çalışmanızdır. Pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Üretimin ana kaynağı da teknik bilimler bu nedenle sizleri tebrik ediyorum. Mezunlarımızın girdikleri işlerde kendilerini vererek çalıştıklarında çok başarılı olacaklarına inanıyorum’’ dedi.

Törende konuşan Teknik Bilimler MYO Kurucu Müdürlerinden Prof. Dr. Abdurrahim Korukçu ‘’Önce evlatlarını bugüne getiren aileleri kutluyorum. Sevgili hocalarımıza, yöneticilerimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Okuma üzerine yapılan uluslararası araştırmalarda derinlemesine okumanın önemine büyük dikkat çekildiği ve telefon vb. kaynaklardan yapılan araştırmaların yüzeysel olduğu belirlenmiştir. Derin öğrenme yaklaşımına sahip olan öğrenciler konuyu anlamaya ve içselleştirmeye çalışırlar. Uzun sürede; derin okumayla öğrenilenler yüzeysel okumaya göre daha kalıcıdır. Üniversitede düşünmesini öğreneceksiniz ancak mezun olduktan sonra derin öğrenme ile elde ettiğiniz bilgileri kullanabileceksiniz. Bu durumda başarılı olmayacak bir insan söz konusu değildir. Siz ilklerin olduğu bir okuldan mezun oluyorsunuz. Hepinize meslekte yaşama çıktığınız bu günde yolunuz açık olsun, yüzünüz hep aydınlık güneşte kalsın evlatlarımız‘’ dedi.

BU ÜLKEDE HER ZAMAN ÜRETEN OLUN

Sözlerine ‘Bana bugün için kutsal bir kelime söyleyin deseler, size derim ki; “ÜRÜN” diye başlayan İğrek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek ‘Yavrularını bugüne getiren değerli velilere teşekkür ediyorum. Ürünün arkasında çalışma varsa bilim, teknoloji ve alın teri vardır. 1979 senesi Berlin Üniversitesini bitirdikten sonra Leopar Tankı namlusunu geliştirmesini Şevki Balıktay Hocayla bize verdiler. Ülkemin bayrağımın adına 14 aylık çalışma sonunda başardık. Geleceğe yönelik iyimser olmanızı tavsiye ediyorum. Eminim ki sizlerde bundan sonraki iş yaşamınızda üreten kişiler olursunuz. Biz en son Rüzgâr Enerjisinin yüzde yüz Türk malı olması için yaptığımız bazı çalışmaları neticelendirdik.‘’ dedi.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ‘’Sevgili öğrenciler pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra yüz yüze bir mezuniyet töreninde yine bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Öğrenci-Sektör buluşmaları geleneğimizi devam ettirerek bu sene de programlar bazında 55 adet seminer gerçekleştirdik. Okulumuzun vizyonu gereği, gelişen teknolojiye uygun eğitim vermek amacıyla eğitim altyapımızı da güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu yıl bu kapsamda 3 yeni atölye, 1 stüdyo kurarken, 3 programımızın atölye alt yapısını da güçlendirdik. Büyük fedakârlıklara katlanan ailelerinizi kutluyorum, başarılı bir yılı tamamlamamızı sağlayan akademik ve idari personelimize de şükranlarımı sunuyorum. Eminim ki hepiniz hem üniversitemizi hem de meslek yüksekokulumuzu en iyi şekilde temsil eden üretken ve örnek insanlar olacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum.’’ dedi.

Yüksekokul birincisi Ahmet Miraç Kıraç’ın konuşması, azmiyle bütün öğrencilere örnek olan Makine programı mezunlarından Gökhan Gürel ve geliştirdiği hızlı ilerleyen robot projesiyle katıldığı yarışmalarda pek çok derece alan Mekatronik programı mezunlarından Cahit Kıyıcıoğlu’na plaket verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının resitalinin ardından, dereceye giren öğrencilere mezuniyet anı belgeleri ve plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin havaya kep atmalarıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.463 - 0