GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİ BURSA'NIN TEKNOLOJİ ÜSSÜNDE

ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ TTO’yu ziyaret eden lise öğrencileri, firma yetkilileri ve akademisyenlerden geleceğin meslekleri hakkında kariyerlerini şekillendirecek bilgiler edindi.
    
Bir grup lise öğrencisi; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi İnovasyon Merkezi tarafından kariyer planlarını şekillendirmek adına başlatılan ‘Bu Yaz ULUTEK Teknopark’a Misafir Ol’ projesi kapsamında, ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi’ni ziyaret ederek firma yetkilileri ve akademisyenlerle bir araya geldi.

‘YENİ FİKRİ OLAN HERKESİ BEKLİYORUZ’
Birçok sektörden firmanın gelişmesine yardımcı olduklarını belirten ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bünyemizdeki 170’ten fazla firmanın çoğunluğu yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. Tarım, gıda, kimya, çevre, otomotiv, elektronik ve makina gibi sektörlerden de firmalar var. Öğrencilerimiz; hedefledikleri meslekler ile ilgili Ar-Ge çalışması yapabilir. Bu tür fikirleri olan herkes, teknoparklara başvuru yapabilir. Burada filizlenip büyümek için her türlü imkân sağlanıyor. Ancak teknoparklarda yer almak isteyen firmaların Ar-Ge ve inovasyon ile ilgili bir projelerinin olması gerekiyor” diye konuştu.

‘ELİNİZDEKİ İMKÂNLARI ZORLAYIN’
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam da “Teknoloji transfer ofislerinin amacı, teknolojiyi üniversiteden sanayiye transfer etmektir. TÜBİTAK, bu sistemi yurt dışından örnekleyerek ülkemize getirdi. Eğer nitelikli bir iş planınız varsa teknoloji transfer ofisleri veya teknoparklar sayesinde şirketleşmeye kadar ilerleyebilirsiniz. Sevgili öğrencilerimiz, üniversiteye adım attıklarında bir iş fikirleri varsa ve gerçekten şirket kurmak istiyorlarsa mutlaka teknoparklara adım atmalı ve buralardaki firmaları ziyaret edip fikir sahibi olmalı. Elinizdeki imkânları zorlayın, ilgilendikten sonra peşini bırakmayın” dedi.

‘EN BÜYÜK YATIRIM, YAZILIMDIR’
Robotik kodlama eğitimlerine küçük yaşlarda başlanması gerektiğini belirten Maker Çocuk Atölyesi Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erhan Şengel de “6-16 yaş aralığına yönelik robotik kodlama eğitimi veriyoruz. 6 yaşındaki öğrencilerle birlikte bilgisayarsız kodlamayla başlıyoruz, daha sonra alakalı programlarla beraber bilgisayar üzerinden kodlama eğitimleri veriyoruz. Sınırımız 16 yaş olarak gözüküyor ama talep gördüğü takdirde üst seviye yazılımlarımız mevcut olduğu için yetişkinlere yönelik de eğitimlerimiz olabilir. Gençlerin kendilerine yapacakları en büyük yatırım yazılımdır. Ne yapıp edip yazılım öğrenmeliler” ifadelerini kullandı. Daha sonra öğrenciler Ulutek maker çocuk atölyesi, ön kuluçka merkezi ve kuluçka merkezini ziyaret ederek girişimcilerin çalışmalarıyla ilgili bilgi edindi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.302 - 0