Gemlik’in toprak haritasına BUÜ’den önemli destek

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Gemlik Belediyesi arasında Gemlik’in toprak haritasının oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Yapılan protokolle Gemlik'te bulunan arazilerden 3 bin parça toprak numunesi alınarak Gemlik'in toprak haritası oluşturulması için çalışmalar yapılacak. Toprağın özellikleri ve ihtiyaç duyduğu minerallere göre çiftçilere tavsiye verilmesi hedefleniyor.
 

BUÜ Rektörlük Binasında düzenlenen protokol törenine BUÜ Rektörü Prof.Dr. A.Saim Kılavuz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Gemtar Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik ve akademisyenler katıldı.

 

STK’LARA ve KURUMLARA DESTEK VERMEK GÖREVİMİZ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz törende yaptığı konuşmada Bursa Uludağ Üniversitesi'nin yerel yönetimler, bürokrasi ve STK’ların ihtiyaç duydukları alanlarda destek vermek gibi bir sorumluluğu ve yükümlülüğü olduğunu ifade ederken, "Bugün burada imza altına attığımız protokol ile Gemlik’te gerekli araştırmaları yaparak, çiftçilerimiz ve toprak ile uğraşan insanlarımızla elde ettiğimiz verileri paylaşacağız. Böylelikle verimi yüksek, daha sağlıklı gıda üretimi için Bursa Uludağ Üniversitesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz. Gemlik Belediyesiyle yapmış olduğumuz protokolün vatandaşlarımıza ve çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 

3000 NUMUNE TOPLAYARAK HARİTA OLUŞTURACAĞIZ

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise konuşmasında girdi maliyetlerinin yüksekliği ve ürünlerin değerinde satılamıyor olmasının Türkiye'de tarımın önünde engel teşkil ettiğini vurgularken, "Gemlik Belediyesi olarak girdi maliyetlerinin azaltılabilmesi ve çiftçimizin ürettiği ürünün değerinin artması için çalışmalar yapıyoruz. Toprak analizlerinin yapılabileceği bir laboratuvar yapmayı düşünüyoruz. Öncelikli olarak Gemlik'in toprak haritasının çıkartılmasına ihtiyaç var. Çiftçimizin bölgesini tanıması açısından bu harita çok büyük önem taşıyor. Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar, bütün enerjilerini vatandaşlarımızın daha rahat nefes alabilmesi ve mutluluğu için harcıyorlar" diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.471 - 0