Yükseköğretimde yenilenebilir enerji çalışmalarına BUÜ desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) koordinatörlüğünü üstlendiği “2021-1-TR01-KA220-HED-000027614” numaralı ve “Developing Competences of Pre-Service Teachers through STE(A)M-based Renewable Energy Curriculum” başlıklı Renewteach projesinin açılış toplantısı katılım sertifika töreni düzenlendi.

26-27 Mayıs tarihlerinde Euro Park Otel’de gerçekleştirilen programda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ve Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer de hazır bulundu. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Demirbağ’ın yükseköğretim sisteminde yenilenebilir enerji bağlamında öğretmen adaylarının STE(A)M düşünmelerini geliştirmeyi amaçlayan çalışmanın kapsamı ve hedeflerinden kısaca bahsetmesi ile başlayan sertifika töreni, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un konuşmaları ile devam etti.

Konuşmasında BUÜ’nün vizyon ve misyonundan bahseden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, misafir akademisyenlere projeler, planlamalar ile yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversite-Sektör iş birliğindeki adımların yerel ve küresel etkilerine dair görüşlerini aktaran Rektör Kılavuz; “Sürdürülebilir bir çevre ve iklim değişikliği için Kyoto protokolünü hatırlamamız gerekiyor. Kimlerin bu protokole imza attığına, kimlerin de protokolde yer almadığına iyi bakmamız lazım. Dünyanın bu anlamda ciddi bir işbirliğine ihtiyacı var. Yenilenebilir enerji ülkemiz ve dünya için büyük bir öneme sahip. Renewteach projesinin, özellikle öğretmen eğitimi bağlamında bu ihtiyacın giderilmesine yönelik katkılar sunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi (Türkiye), Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Türkiye), Maribor Üniversitesi (Slovenya), Bükreş Üniversitesi (Romanya) ve Industry Association of Navarra (İspanya) kurumlarından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 2.013 - 1