Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi” Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Sergi açılışı BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Süleyman Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, akademisyenler ve Bursa’nın sanatsever halkının katılımıyla gerçekleşti.

Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Tataristan’dan gelen Sagyn Dedieva, Raushan Bapanova, Gulsana Atamkulava, Yestay Daubayev, Aigul Zhanserikova, Madina Kasimbaeva, Nazile Abilova, Elena Eliseeva, Mirsad Nigmatov, Nahid Vahabov deri-seramik, tepme keçe, nakış-geleneksel kostüm, suzan-nakış, halı, ahşap- minyatür sanat dallarında verdikleri eserleriyle sergiye katıldılar.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Hatice Aksu, Ebru Karahan Dalbaş, Münevver Gürevin, Şennur Atalay Varol, Yunus Emre Çelik ve Zeynep Afra Soyuer hat, tezhip, minyatür, ebru ve İznik taş çini eserleri ile sergiye katılarak workshop çalışmaları gerçekleştirdi.

Haber Tarihi : [26-May-2022]