Balonlar doğuştan immün hastaları için gökyüzüne bırakıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Çocuk İmmünoloji ve Romatoloji Bölümü çalışanları, kalıtımsal bağışıklık sistemi yetersizliği olarak tanımlanan ‘primer immün yetmezliğine’ dikkati çekmek amacıyla balonları gökyüzüne bıraktı.

BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Romatoloji Bilim Dalı, Primer İmmün Farkındalık Haftası dolayısıyla özel bir etkinlik gerçekleştirdi.  Düzenlenen faaliyette kısa bir açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sara Şebnem Kılıç Gültekin, erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çekti. . Doğuştan bağışıklık sistemi zayıf olan hastaların varlığını topluma duyurmak sebebiyle bu faaliyeti düzenlediklerini aktaran Prof. Dr. Gültekin; “Bu hafta Primer İmmün Yetmezliği Haftası. Birazdan uçuracağımız her bir balon bir hastamızı temsil ediyor. 460 farklı immün yetmezliği olup, bu hastalar çeşitli mikroorganizmalarla enfeksiyona yakalanıp kanser oluyorlar. Erken teşhis edilirse hayatları kurtuluyor. Kemik iliği nakli ya da immunoglobulin tedavisiyle. Tedavide normal bireyler gibi yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Ülkemizde akraba evliliğinin yüksek olması sebebiyle bağışıklık sistemi hastalıklarını yoğun olarak görmekteyiz ve biz bu hastaları Bursa'da erken teşhis edebiliyoruz. Başarılı bir şekilde tedavilerini gerçekleştirebiliyoruz. Bugünkü programda hastalarımızın bir kısmıyla birlikte olacağız. Balon uçurarak sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un da katıldığı etkinlikte, hastaları ve hasta yakınlarıyla birlikte bölüm doktorları da aynı anda ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

video için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 1.776 - 5