BUÜ’lü akademisyenin projesine uluslararası destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Keles Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Dr. İzzet Burçin Satıcıoğlu’nun hazırladığı proje, Horizon 2020 Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından destek alan uluslararası TNA Projesi çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı.

Horizon 2020 programı kapsamında Avrupa Birliği’nin desteklediği “Veterinary Biocontained facility Network for excellence in animal infectiology research and experimentation (VetBioNet)” projesinin bir kolu olarak çağrıya açılan Transnational Access (TNA) projesi kapsamında, BUÜ Keles MYO’da Öğretim Görevlisi olarak çalışan Dr. İzzet Burçin Satıcıoğlu’nun hazırlamış olduğu “In vivo determination of virulence of Flavobacterium psychrophilum isolates belonging to rainbow trout-associated clonal complexes, which caused epidemies in Turkish fish farms” projesi desteklenmeye hak kazandı.

Proje çalışmasında, Türkiye’deki gökkuşağı alabalığı kuluçkahanelerinde büyük ekonomik kayıplara yol açtığı bilinen Flavobacterium psychrophilum etkenlerine yönelik genom analizleri, virülens ve patojenite denemelerinin yapılması planlanıyor. Bu projeden elde edilecek olan bilgiler ışığında, yenilikçi tedavi yaklaşımları (aşı, faj bazlı terapi) ve dirençli alabalık hattı oluşturabilmek için suş seçimi de dahil olmak üzere koruma - kontrol stratejilerinin oluşturulmasına katkı sağlanacak.

Dr. İzzet Burçin Satıcıoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı projede, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Soner Altun, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Duman ve Fransa Ulusal Tarım Araştırmaları Enstitüsü’nden (INRAE) Dr. Rochat Tatiana araştırmacı olarak görev alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.223 - 1