Geleceğin Sporu HADO Bursa Uludağ Üniversitesi’nde

Hado Türkiye ve Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Koordinatörlüğü işbirliğinde tanıtım etkinliği gerçekleştirilecek. 27 Nisan Çarşamba günü Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de tanıtım ve gösteri sunumu yapılacak. Programa öğrenci ve personel katılabilecek.

HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, yapılan sporun tanımı, Türkiye’deki yeri, saha kurulumu ve idmanlar hakkında bilgi verecek. BUÜ öğrenci ve personeli metaverse kavramının ilk sportif örneği ile tanışacak. Etkinlik boyunca tüm öğrenci ve personel etkinlikte yer alabilecek ve sporu deneyimleyebilecek. Katılımcılar, oluşturulacak yeni HADO Takımı’nda yer alabilecek.

HADO; dünyada ‘Teknospor’ olarak tanımlanıyor. Son zamanlarda ‘Metaverse’ kavramıyla da özdeşleşerek başka bir boyut kazanmaya başladı. Şuan 5G bağlantısı sayesinde üniversiteler arası hatta ülkeler arasında bile maçlar yapılabiliyor. Böylece hiç seyahat etmeden Avrupa Şampiyonası veya Dünya Şampiyonası düzenlenebilecek.

Haber Tarihi : [25-Nis-2022]