Kromo-Gen firmasından BUÜ’ye TEKNOFEST desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) TEKNOFEST’te yarışacak takımlarına iş dünyasından sponsorluk desteği gelmeye devam ediyor. Bursa firması Kromo-Gen Biyoteknoloji, ön elemeyi geçmeyi başaran UET Elektromobil Takımı'na teknik desteğin yanı sıra mentorluk hizmeti verecek.

BUÜ’de TEKNOFEST Yarışları için hazırlıklar devam ediyor. Üniversite yönetimi, yarışmaya katılacak takımlar için çalışmalarını genişletiyor. Ön elemeyi geçen takımlardan olan UET Elektromobil Takımı için Kromo-Gen Biyoteknoloji firmasından sponsorluk desteği geldi. Bu yıl Samsun’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Yarışları’na hazırlanan UET Elektromobil Takımı, projeleri için gerekli olan malzeme, araç-gerecin yanı sıra ihtiyaç duydukları konularda mentorluk hizmetini Kromo-Gen firmasından alacak. İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Firma Genel Müdürü Murat Yazıcı arasında imzalandı. Törende Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, BUÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Aydemir, firma yöneticileri ile UET Elektromobil Takımı üyeleri hazır bulundu.

İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ GENÇLERİN YOLUNU AÇACAK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ülkenin geleceğine gençlerin yön vereceğini vurguladı. Fikri olan, planlayan ve proje üreten gençlere destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Onlar bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız. Ülkemizin müreffeh yarınlara ulaşabilmesinin tek yolu gençlerimizin azmi ve çalışkanlığından geçiyor. TEKNOFEST yarışlarına hazırlanan öğrencilerimiz ile yakından alakadar oluyoruz. Bu kapsamda iş dünyamızın kıymetli temsilcileri ile işbirliği protokolleri imzalamaya başladık. Gençlerimize sponsorluk desteği veren Kromo-Gen Biyoteknoloji firmasının yöneticilerine üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

GELECEĞİN BİLİM VE İŞ İNSANLARI BURADAN ÇIKACAK

Kromo-Gen Biyoteknoloji Genel Müdürü Murat Yazıcı ise öğrencilik dönemlerinde aynı süreçlerden geçtiğini ve gençlerin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini aktardı. Gençlerinin yakın gelecekte bilim insanları ve iş dünyası temsilcileri olacağına dikkati çeken Murat Yazıcı; “Biz ağabeyleri olarak onlara destek olacak ve yol göstereceğiz. Yakın gelecekte de onlar deneyim sahibi olacak ve bizim çocuklarımıza sahip çıkacaklar. İnşallah güzel işlerin ortaya çıkmasına vesile oluruz. Bizlere bu imkanı tanıyan Üniversite yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Eleme aşamasını geçerek yarışlarda yer almaya hak kazanan öğrenciler de sponsorluk desteği veren firma yöneticilerine teşekkür etti. Öğrenciler, işbirliği sayesinde proje çalışmalarının daha verimli geçeceğine inandıklarını vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.210 - 1