Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı’ndan ULUTEK Teknopark’a tam not

 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, ULUTEK Teknopark bünyesindeki firma ve Kuluçka Merkezi’ni ziyaret etti. Koç, ULUTEK’teki çalışmalardan çok etkilendiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi’nde hizmet veren ULUTEK Teknopark’ı ziyaret ederek firmaların yetkilileriyle görüştü. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) arasında siber güvenlik, büyük veri, yapay zekâ, açık kaynak, akıllı otonom sistemler ve yapay zekâ tabanlı tıp uygulamaları alanlarında iş birliği protokolünün imzalandığı programın ardından ULUTEK’te incelemelerde bulunan Koç, “Gelecek, dijital dönüşümde. Biz de genç nüfus oranımızla bu dönüşümde önemli bir rol üstleneceğiz” mesajını verdi.

‘FİRMALARIN PROJELERİ ÇOK ETKİLEDİ’

ULUTEK Teknopark bünyesindeki firmaların çalışmalarından son derece etkilendiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, “Üniversiteler ve teknoparklarla iş birliği yaparak bu verilerin sadece depolanmasıyla kalmayacak, bu verilerden değer üretmeye başlayacağız. Bu anlamda firma ziyaretlerinin ayrıca önem taşıdığını düşünüyorum. Üretilen teknolojilerin insana dokunmasını istiyoruz. ULUTEK Teknopark’ta ziyaret ettiğim firmaların projelerini görünce Türkiye’nin birçok alanda marka ülke haline geleceğine olan inancım arttı. Nasıl ki İHA’larla, SİHA’larla, TİHA’larla bir dünya markası haline geldiysek, buradaki firmalarımızın üreteceği projeler de dünya markası potansiyeline sahip” dedi.

30’U AŞKIN FİRMA İLE BİREBİR GÖRÜŞME

Koç’a ULUTEK Teknopark ve bünyesindeki firmaların çalışmaları hakkında bilgi veren ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz de “Firmalarımızın yaptıkları çalışmalar, ülkemize ve milletimize önemli katkılar sunacaktır. Bu çalışmaların Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yakından takip edilmesi bizim için çok kıymetli. 30’u aşkın firmamızın yetkilileri ile tek tek görüşerek bilgi alan Sayın Ali Taha Koç’a ve ekibine ziyaretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin katkılarıyla ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü göreve hazırız” ifadelerini kullandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.255 - 3