Erdem Kaya’dan BUÜ’ye TEKNOFEST desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) TEKNOFEST’te yarışacak takımlarına iş dünyasından sponsorluk desteği almaya başladı. Erdem Kaya Patent, ön elemeyi geçmeyi başaran LUNAR Takımı'na teknik desteğin yanı sıra mentorluk hizmeti de verecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük bilim ve teknik festivali olan TEKNOFEST Yarışları için hazırlıklarına devam ediyor. Üniversite yönetimi, yarışmaya katılacak takımlar için çalışmalarını genişletiyor. Ön elemeyi geçen ilk takımlardan olan LUNAR için Erdem Kaya Patent firmasından sponsorluk desteği geldi. Bu yıl 30 Haziran-04 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Yarışları’na hazırlanan LUNAR Takımı, projeleri için gerekli olan malzeme, araç-gerecin yanı sıra ihtiyaç duydukları konularda firma yöneticilerinden mentorluk hizmetini Erdem Kaya Patent firmasından alacak. İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Erdem Kaya Patent ve Danışmanlık Anonim Şirketi Genel Müdürü Erdem Kaya arasında imzalandı. Törende Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ve firma yöneticileri ile LUNAR Takımı hazır bulundu.

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ GENÇLERİN YOLUNU AÇACAK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Türkiye’nin geleceğine gençlerin yön vereceğini vurguladı. Fikri olan, planlayan ve proje üreten gençlere destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Onlar bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız. Ülkemizin müreffeh yarınlara ulaşabilmesinin tek yolu gençlerimizin azmi ve çalışkanlığından geçiyor. TEKNOFEST yarışlarına hazırlanan öğrencilerimiz ile yakından alakadar oluyoruz. Fikirleri ve projelerini gördükçe geleceğe olan ümidimiz daha da artıyor. Yarışmaya hazırlık sürecinde hem maddi hem de manevi destek almaları gerekiyor. Bu kapsamda iş dünyamızın kıymetli temsilcileri ile işbirliği protokolleri imzalamaya başladık. Sektörün deneyimli isimleri ile bugün bir araya geleceğiz. İşbirliği sayesinde gençlerimizin önünü açacak, onlara sahip çıkacak ve yol gösterecek büyükleri olacak. Bizler de bu işbirliğinin sağlıklı ilerleyebilmesi için arabuluculuk görevini yürüteceğiz. Sponsorluk desteği veren Erdem Kaya Patent firmasının yöneticilerine üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz. Diğer takımlarımız için aynı sorumluluğu üstlenecek iş dünyası temsilcilerine kapılarımızın açık olduğunu da buradan ilan etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

KAYA: ÜNİVERSİTEMİZE VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ASLİ GÖREVİMİZ

Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu vurgulayarak söze başlayan Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya ise; “Burası, Türkiye’nin en değerli eğitim kurumlarından bir tanesi. Her geçen gün daha da yükselen bir ivme ile büyümesini sürdürüyor. Alın teri değil, akıl terinin ön plana çıktığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu anlayış da doğal olarak üniversitelerimizi ön plana çıkarıyor. Burada eğitim gören gençlerimizin ürettiği projeleri de kıvanç duyarak takip ediyoruz. Bursalı bir firma olarak, Bursa’mızın gözbebeği üniversitemizde proje üreten gençlere sahip çıkmanın asli görevlerimizden bir tanesi olduğuna inanıyoruz. İnşallah birlikte güzel çalışmalara imza atacağız ve TEKNOFEST’te üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

ELEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR - ÜNİVERSİTEDEN SPONSORLUK ÇAĞRISI

Eleme aşamasını geçerek yarışlarda yer almaya hak kazanan öğrenciler de sponsorluk desteği veren firma yöneticilerine teşekkür etti. Öğrenciler, işbirliği sayesinde proje çalışmalarının daha verimli geçeceğine inandıklarını vurguladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden UHAVK, LUNAR, Cevheri İHA, GMT Dora İHA, SEMA İHA, UET-Elektromobil, UET-İstiklal, UMAKİT, Prusa Roket, GMT İnkaya Roket ve Vefa Roket takımları elemeleri geçmeyi başardı. TEKNOFEST Yarışları’nda eleme süreci devam ediyor. Üniversite yönetimi, finallerde yarışmaya hak kazanan takımlar için firmalardan sponsorluk desteği almaya devam edeceklerini açıkladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.348 - 0