Uludağ Üniversitesi, Avrupa üniversiteleri ile ilişkileri geliştiriyor

 

Uludağ Üniversitesi, Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile uzun süredir başarılı bir şekilde yürüttüğü  “Secondos” değişim programını ve Esasmus+ değişim programını geliştirerek daha da yaygınlaştırdı.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever, Uludağ Üniversitesi Secondos Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Uysal’dan oluşan bir heyet, 4-10 Nisan 20016 tarihlerinde Innsbruck Üniversitesi’ni ziyaret etti. Heyetle birlikte giden Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalından 12 öğrenci de Innsbruck Üniversitesi’nde derslere girdi.

Uludağ Üniversitesi heyeti, Innsbruck Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Märk Tilmann başkanlığında Prof. Dr. Wolfgang Palaver, Prof. Dr. Zekirija Sejdini, Prof. Dr. Michaela Ralser, Dr. Barbara Tasser, Dr. Heike Ortner, Mag. Bianca Gegenburger, Dr. Katrin Mayr, Dr. Mathias Schennach ile kapsamlı bir toplantı yaptı. Toplantıda, iki Üniversite arasında uzun süredir sürdürülen işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Yapılan toplantıda, Uludağ Üniversitesi heyetinin istekleri doğrultusunda Innsbruck Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Märk Tilmann başkanlığındaki heyet,  Secondos Programı kapsamında Uludağ Üniversitesi’nden Innsbruck Üniversitesine gidecek iki lisans öğrencisine bir yıllık, bir doktora öğrencisine de iki aylık araştırma bursu verilmesini kabul etti.

Uludağ Üniversitesi ile yürütülen “Secondos” sözleşmesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğü ortak görüşüne varıldı ve sözleşmenin yenilenmesi kararlaştırıldı.

Innsbruck Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi de, Uludağ Üniversitesi heyetine ve öğrencilere Innsbruck Üniversitesini tanıtan bir sunum yaptı.

İLAHİYATTA SECONDOS VE ERASMUS

Innsbruck Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bernhard Fügenschuh çalışma ekibi ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever  ve Secondos Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Uysal’dan oluşan heyet, yaptığı görüşmeler sonucunda, Innsbruck Üniversitesi Katolik İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Bölümü ile Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi arasında Secondos değişim programının yanısıra Erasmus+ anlaşması yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

Ayrıca, Innsbruck Üniversitesi Politika Bölümü ile Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü arasında da Erasmus+ anlaşmasının yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalından ziyaret kapsamında Innsbruck Üniversitesine giden 12 öğrenci Innsbruck Üniversitesi’nde derslere katıldılar ve Avusturya Eğitim Sistemi konusunda bilgi edindiler.

Heyet daha sonra, farklı kültürleri ve yaşamları görmek amacıyla İtalya Südtirol-Bolzano şehrini gezdi.

Bu arada, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Muammer Demirel,  Innsbrucklu Türk iş adamlarına “Tarih Boyunca Türkiye-Ermenistan İlişkileri ve Ermeni Sorunu” konulu bir sunum yaptı. Türk İş Adamları Platformu Başkanı Emin Gündüz ve üyeler, Hasan Duran, Cemal Beyaz, Mehmet Gençtürk, Uğur Erkaya, Avukat Vedat Gökdemir,  Innsbruck İslam Federasyonu Başkanı Dr. Hüseyin Evren, Tirol Türk Federasyonu Başkanı Servet Başer akşam yemeğinde Türkiye-Avusturya ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Nis-2016]

Haber Görüntüleme : 3.342 - 0