BUÜ’lü akademisyen hazırladığı proje ile çocuklara matematiği sevdirdi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın tarafından 2 yıldır yürütülen TÜBİTAK destekli “Çift Odaklı Öğretim Modeli ile Matematik Okuryazarlığı Düzeyinin Arttırılması” projesi ile öğrencilerin matematik dersindeki başarısı arttı.

TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’nın 2018 çağrıları kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler arasında yer alan ve matematik öğretimi için yeni bir öğretim modeli geliştirmeyi hedefleyen projede 2 yıllık sürecin sonuna gelindi.

SONUÇLAR UMUT VERİCİ

Proje yürütücülüğünü üstlenen Prof. Dr. Murat Altın, Türkiye’de matematik öğretimine çok önem verilmesine rağmen uluslararası düzeyde matematik okuryazarlığında istenilen başarının bir türlü yakalanamadığına işaret etti. Öğrencilerin matematik bilgisini günlük yaşamda yeterince kullanamadığının altını çizen Prof. Dr. Altın; “Ülkemizde görülen bu durum üzerine öğretim yönteminde bir değişiklik yapmak gerektiği hepimizin malumudur. Biz de bu anlayışla yola çıkarak hazırladığımız projeyi TÜBİTAK’a sunduk. 2020 yılında başladığımız proje bu yıl 1 Nisan’da tamamlanmış olacak. Proje kapsamında matematik okuryazarlığı başarısını artırmak için ‘Çift Odaklı Öğretim’ adı ile yeni bir öğretim modeli geliştirdik. Bu modeli çalışmalarımızda öğretmen adaylarına ve öğrencilere uyguladık. Elde ettiğimiz sonuçlar matematik öğretiminin geleceği açısından hepimize umut verdi” diye konuştu.

AİLELERİN DE İLGİSİ ARTTI

Projeyi uyguladıkları öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Murat Altın; “Yüz yüze yaptığımız görüşmelerde öğrencilerimiz sorulara farklı bakış açılarıyla bakabilmeyi öğrendiklerini, derslerde sıkılmadıklarını, derslerin bitmesini istemediklerini, soruları çok sevdiklerini ve ilk başlarda anlamakta zorlandığı noktaları sonradan daha kolay kavrayabildiklerini aktardı” açıklamasında bulundu. Altın, ayrıca ailelerin de bu yöntem sayesinde çocuklarının ödevleriyle daha yakından ilgilenmeye başladıklarının da altını çizdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.153 - 0