Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, bir kez daha ‘En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

 

Türkiye’de çalışmalarını yürüten 2022 yılının en başarılı bilim insanının yer aldığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Mühendislik ve Teknoloji alanında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız da yer aldı.

Microsoft Academic verilerince desteklenen research.com sitesi tarafından bilim insanlarının yayın ve atıf sayıları dikkate alınarak hazırlanan 2022 yılının en başarılı bilim insanları listesi yayınlandı. 15 farklı alanda h- indeks değeri 30 ve üstü olan araştırmacıları içeren listeye Türkiye’den Mühendislik ve Teknoloji(36), Veterinerlik (2), Biyoloji ve Biokimya(10), İşletme(7), Kimya(44), Bilgisayar Bilimleri(14), Ekoloji(1), Elektrik ve Elektronik Mühendisliği(12), Genetik ve Moleküler Biyoloji(3), Malzeme Bilimi(1), Matematik(12), Makine ve Havacılık Mühendisliği(11), Bitki Bilimi(11) alanlarından toplam 164 araştırmacı girdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız ‘’Mühendislik ve Teknoloji’’ alanından dünya çapında 7115 araştırmacının yer aldığı sıralamada Türkiye’deki 36 araştırmacı arasından 9. sırada gösterildi. Bu alanda en çok araştırmacı 2444 araştırmacı ile Amerika Birleşik devletleri, 834 araştırmacı ile Çin ve 498 araştırmacı ile Birleşik Krallıktan bulunuyor. Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, listeye giren Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri arasında ise Türkiye’de ilk 5 arasında gösterildi.

PROF. DR. YILDIZ: ONUR DUYDUM

Yakaladığı başarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, bilim dünyasında uluslararası yayınların ve atıfların çok büyük önemi olduğunu belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu ve çalışanı olarak böyle bir listede üst sıralarda yer almanın gurur verici olduğunu aktaran Prof. Dr. Yıldız; “2020 yılında uluslararası alandaki üstün nitelikteki bilimsel çalışmalarım nedeniyle Türkiye Bilimler Akademisi Genel Kurulunca TÜBA üyeliğine seçilim. ‘Optimum Tasarım ve Yapay Zeka’ alanındaki çalışmalarımla ülkemizin sayılı bilim insanları arasında yer aldım. 2015 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK Teşvik, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim Adamı Ödülü) ve ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlak Teşvik ödülüne de layık görüldüm. Çalışmalarımız yeni yapay zeka optimizasyon algoritmalarının geliştirilmesi ve bunların endüstriyel problemlere uygulanması üzerinde yoğunlaşıyor. Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerin organizasyonunda yer aldık. Yapay zeka optimizasyon yöntemleri ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde de hakemlik, editörlük gibi görevlerde bulundum. Açıklanan listede yer almaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Çalışmalarımda her zaman desteklerini hissettiğim Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve yöneticilerimizin hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KILAVUZ: AKADEMİSYENLERİMİZİN DONANIM VE BİLGİ BİRİKİMİNE GÜVENİYORUZ

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da listede bir kez daha yer alma başarısı gösteren Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ı tebrik etti. Üniversitenin akademik ve bilimsel başarısının daha üst noktalara taşınabilmesi adına çalışan ve bu kapsamda katkı sunan tüm akademisyenler ile gurur duyduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Tüm akademik kadromuz bizim için çok kıymetli. Bünyemizde yer alan her akademisyenimizin bilimsel anlamda donanımını ve potansiyelini biliyoruz. Azim ve kararlılık ile çalışıldığında elde edilemeyecek hiçbir başarı yok. Bu anlamda akademisyenlerimiz gerçek potansiyellerini ortaya koyacak ve Üniversitemizi daha yukarıya taşımak adına çalışmaya devam edecektir. Biz buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız hocamızı bir kez daha tebrik ediyor ve özellikle genç akademisyenlerimize örnek olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.545 - 0