Öğrencilerin en uzun soluklu kongresi başladı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İşletme Topluluğu (ULİT) tarafından bu yıl 17.’si düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (PBYSK) başladı. Kongrenin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz gençlerle tecrübelerini paylaştı.

BUÜ’nün en uzun soluklu öğrenci kongresi unvanını elinde bulunduran ULİT PBYS Kongresi, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde start aldı. Kongrenin açılış programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN AKTAŞ: EĞİTİMİNİZE ODAKLANIN!

Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun bir mesainin içerisinde bulunduğunu ancak buna rağmen öğrencilerle bir araya gelmekten büyük bir keyif duyduğu için programa katılmak istediğini vurguladı. Öğrencilerin kafasında minik de olsa bir ışık yakabilme arzusunda olduğunu aktaran Başkan Alinur Aktaş; “Yoğun mesaimin içerisinde 10 dakika da olsa sizlerle bir araya gelmek istedim. Çoğunuz başka şehirlerden geldiniz. Eğitim-öğretim hayatınızı tamamlayıp kendinize iyi bir gelecek hazırlamak istiyorsunuz. Kafalarınız belki biraz karışık. Rusya, Ukrayna’ya saldırmış. Pandemi devam ediyor. Benzer kaygıları ben de 28-30 yıl önce yaşıyordum. Ben de bu üniversitenin işletme bölümünden mezun oldum. Kendimi buraya ait hissediyorum. Hayallerim ve hedeflerim vardı. Sizin de olması gerekiyor. Hayat ne olursa olsun devam ediyor ve siz en iyi şekilde eğitiminizi tamamlayarak hedeflerinize odaklanmaktan asla vazgeçmeyin” diye konuştu.

YENİ FİKİRLERE VE PARLAK ZİHİNLERE İHTİYAÇ VAR

Değişim ve dönüşümün aralıksız devam ettiğine işaret eden Alinur Aktaş, öğrencilerin kongrede yer alacak firma temsilcilerinin deneyimlerinden faydalanmaları gerektiğini kaydetti. Üniversite diplomasının yanı sıra tecrübe ve fikirlerin ön plana çıktığını belirten Aktaş; “Mezun olmak, diploma sahibi olmak elbette ki önemli. Bunun üstüne hayat mücadelesinde kararlı ve donanımlı olursanız sizleri çok güzel bir geleceğin beklediğine emin olabilirsiniz. Bunun başarılı çok sayıda örneği var. Asla küçük düşünmeyin. Büyük hedefleriniz olsun. Girişimci olun. Yeni fikirlere ve parlak zihinlere ihtiyacımız var. Bursa ve Türkiye bu konuda sizler için büyük bir avantaj olacaktır” açıklamasında bulundu.

KARİYER PLANLAMA DERSİNE İLK BAŞLAYAN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise üniversitede bilim, kültür, sanat ve mesleki kategorilerde 170’in üzerinde öğrenci topluluğuna sahip olduklarının altını çizdi. Bu anlamda Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Öğrencilerimiz eğitim-öğretim sürecinde bu topluluklarımızla irtibat kurunca hayatı biraz daha iyi anlayabiliyorlar. Hayata atıldıkları zaman sadece hocalarından aldıkları eğitimlerle kalmıyorlar, beraberinde sektörün önemli isimlerini tanıyor, rol model almak suretiyle hayata hazırlanıyorlar. Bu hususu önemsediğimiz için Üniversitemizin tüm bölüm ve programlarına kredisiz Kariyer Planlama dersi koyduk. İlk 6 haftası teorik olarak geçiyor. Sonraki 8 haftası ise sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek mesleki gelişim ve pratik anlamında kendilerini mezuniyete daha iyi hazırlayabiliyorlar. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, tüm üniversitelere bu ders konusunda tavsiyede bulunmuştu. Bu tavsiyeye ilk uyan üniversite biz olduk” şeklinde konuştu.

REKTÖR KILAVUZ: KONUŞMALARI CAN KULAĞIYLA DİNLEYİN

Konuşmasında öğrencilere de tavsiyede bulunan Rektör Kılavuz; “3 gün boyunca devam edecek kongrede dinleyeceğiniz kişiler, Türkiye’nin önemli isimleridir. Mezun olup iş hayatına atıldığınız zaman karşılaşacağınız durumlar konusunda sizlere belki de yol gösterecek sözler duyacaksınız. Burada konuşacak kişilerin tecrübeleri sizlere ışık tutacak. O yüzden çok dikkatli dinlemenizi ve hedeflerinize ulaşmak için buradaki tavsiyeleri dikkate almanızı öneriyorum” dedi.

ULİT Başkan Yardımcısı Meryem Poyraz da kongreyi bir kez daha düzenlemiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu yıl 17.si düzenlenen ve 3 gün sürecek olan ULİT PBYS Kongresi’ne Türkiye’nin önde gelen firmalarının yöneticileri katılarak, tecrübelerini Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle paylaşacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.180 - 9