ULUARK TAKIMI EĞİTİMLERE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yerleşkelerinde meydana gelebilecek doğal afetlere müdahale etme; afet bilinçlendirme eğitimlerini verme ve ihtiyaç duyulduğunda ulusal/uluslararası platformda bilinçli arama, kurtarma ve ilk müdahale işlemlerini yapmayı hedefleyen Arama ve Kurtarma Takımı (ULUARK) eğitimlere devam ediyor.

BUÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Afet Yönetim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği ve AFAD tarafından verilen “Hafif Arama Kurtarma Eğitimi”, Üniversite akademik/idari çalışanlarından oluşturulan ULUARK ekibi üyelerince tamamlandı.

Genel afet bilgilendirmesi, ip kullanma eğitimi (Düğüm çeşitlerinin öğretilmesi), acil durum ekibinin kurulması ve yaralı taşıma eğitimleri Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde verildi. Enkaz alanında hareket, arama kurtarma sırasında yapılması gerekenlerle ilgili uygulamalar, acil durum ekiplerinin görev dağılımları, arama kurtarma ekipmanlarının tanıtılması ve kullanılması, çadır kurma ve toplama eğitimleri ise Bursa İl Afet Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Afet Yönetim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği ve AFAD tarafından verilen bu eğitimlere katılmak ve ULUARK Takımının bir üyesi olmak isteyen personel, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün mail adresine (isguvenligi@uludag.edu.tr) başvuru yapabilecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : 2.016 - 3