TÜBİTAK 1001 Projesi tanıtım ve işbirliği toplantısı gerçekleştirildi

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2021 yılı 1. döneminde "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında kabul edilen ve yürütücülüğünü Prof. Dr. Ferda Arı’nın yaptığı “Akciğer Kanserinde Kras ve P53 Ko-Mutasyonuna Bağlı Gelişen Anti-Pd-L1 Direncinin Belirlenmesine Yönelik Moleküler Gen Biyobelirteçlerin Belirlenmesi” başlıklı projesinin tanıtım ve işbirliği toplantısı düzenlendi.

Euro Park Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda proje tanıtımı ve içerik hakkında bilgi verildi. Yürütülecek süreç hakkında görüş alışverişinin yapıldığı programda ekipte yer alan akademisyenlerin görev alacağı alanlar ve sorumlulukları anlatıldı.

Prof. Dr. Ferda Arı’nın yürütücülüğünde, Bursa Uludağ Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı’nda (BUMKAL) gerçekleştirilecek olan ‘’Akciğer Kanserinde Kras ve P53 Ko-Mutasyonuna Bağlı Gelişen Anti-Pd-L1 Direncinin Belirlenmesine Yönelik Moleküler Gen Biyobeliteçlerin Belirlenmesi’’ başlıklı projede Moleküler Biyoloji doktora öğrencisi Oğuzhan Akgün, Moleküler Biyoloji yüksek lisans öğrencisi Halime Akgün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Elif Ertürk görev alıyor. Ayrıca proje multidisipliner olup, BUÜ Tıp Fakültesi İmmunoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Barbaros Oral, Dr. Öğr. Üyesi Didem Yöyen Ermiş, Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Türkkan Evrensel, Prof. Dr. Erdem Çubukçu, Doç. Dr. Adem Deligönül, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel, Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ, Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Ülker Akyıldız, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gıyaseddin Özcan, Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih İnecikli projede araştırmacı olarak yer alacak.

Haber Tarihi : [16-Şub-2022]